2013. február 26., kedd

Egy éra vége

Hivatalos bejelentés:

Tájékoztatom a MAFSZ tagságát, hogy a mai napon a saját döntésem alapján a MAFSZ Alapszabály 20. §. 6. b pontjában leírtak szerint lemondok a MAFSZ elnöki tisztemről. A döntésem oka, már 2005-től meglévő betegségeim utóbbi hátrom hónapban jelentős mértékű felerősödése, amely nem teszi számomra lehetővé azt, hogy eltudjam látni a MAFSZ elnöki és főtitkári mindennapi teendőket. A mai bejelentésem alapján rendkívüli tisztújító közgyűlés hívok össze 2013. március 29-re a MAFSZ Alapszabály 17.§ 2. pontja, 18. §. 1.4 pontja alapján.

20113. február 22.
Tóth László
MAFSZ elnök


Először is kitartást és gyógyulást Laci bácsi, habár amit és ahogy csináltatok, nem tudtam minden pontjában egyetérteni, de mint személyes ismeretség, csak a legjobbakat tudom kívánni és reménykedni abban, hogy semmi komoly baj nincs és nem is lesz. De az egészség nem vicc, nincs semmi ami fontosabb lehet nála.


Egy új éra kezdődik, bárki bármit is mond március 22.-e után (előrébb került egy héttel a találkozó), és bevallom nagyon kíváncsi leszek a változásokra. Nagy illúzióim nincsenek azzal hogy óriási változások lesznek, de azért most eljönne egy időpont amikor pár szervezeti dolgot a helyére lehetne tenni, ehhez csak annyi kellene hogy lesz elég tökös tagszervezet aki meglépi.
Ha tökös még legyen mellette intelligens is, és képes legyen perspektívában/jövőképben gondolkodni, nagyon hiányzik ez, sokat segíteni ezen az állott levegőjű, amatőr szagú dolgon, hogy kikecmeregjen abból a kátyúból, amibe beragadt. Elindul-e a dolog végre a (fél)professzionalizmus felé a mostani mókusőrs-os ad-hoc pontból.

És ha már tökös is meg intelligens, lépes lesz-e kommunikálni időben másokkal, terveket, lehetőségeket egyeztetni, hogy ne valami gyors tűzoltás jellegű eredmény szülessen, hanem jobb esetben értelmes döntés, rosszabb esetben átmeneti megoldás, időt adva az alapos munkának.

Mindegyik járható, csak az esélyt kell felismerni. Ami pedig ennél is nehezebb, az az hogy élni is kell vele.

Nagyon szívesen olvasnék jelöltekről, hátha lesz több is, hogy tovább álmodjak, programokkal, tervekkel közép- és hosszú távra. Olyannal ami publikus és meghalad 2 oldalnyi Powerpointot :) Ami nem csak a nevében terv/program.  Ehhez persze több jelölt kellene, és nem csak tölteléknek, aki azért van, mert kell hogy legyen valaki. Ehhez az is kellene hogy tisztázódjon az is, hogy biztos nem kellene-e szétválasztani az elnöki és a főtitkári szerepeket (hívjuk ezt oskolai nyelven az operatív és stratégiai szerepek elkülönítésének), és a sor végtelen, pedig ez mind nem is pénz kérdése.

Izgalmas hetek elé nézünk.

2013. február 4., hétfő

Super Bowl reklámok



A Super Bowl-lal kapcsolatban már számos dolog átért hozzánk is, egy valami viszont valószínűleg sosem fog: a reklámok.
Mármint a tévében, mert ugye a hazai közvetítő értelemszerűen nem adja, helyette marad a hazai fantáziátlan és harmatgyenge reklámszpotok tömkelege, amelyek annyi fantáziát/kreativitást rejtenek magukban, mint csigában a lökhajtás.
Pedig lenne igény, és szerintem főleg egy amerikaifocira nyitott közönség még tudná is, hogy vannak időszakok, mikor igenis elvárás lehetne egy kicsit meghökkentőbb, de ízléses és vicces reklám a végtelenül unalmas "TD magazin februárban, vedd meg bazmeg mert Tom Brady pózol benne kétcsíkos piros mackóban" figyelemfelhívások helyett.

Számomra mindig nagyobb érdeklődésre tartottak számot a direkt SB-re készült reklámok a félideji show-k helyett, az idei Xena-hasonmás performansz meg pláne nem ütötte meg az ingerküszöbömet.

Idén nálam a Taco Bell reklámja mindent vitt :)




ui.: A MAFSZ helyében megfontolnám, hogy felajánlanék egy aggregátort az NFL-nek :) Csak hogy erősítsük a 2 szövetség közti kapcsolatot :)