2010. május 14., péntek

Esőmenők

A hétvége legnagyobb kérdése azt hiszem jelenleg az, hogy mennyire lesz borzasztó idő.
No nem a kimondhatatlan nevű izlandi vulkán hamujára gondolok, hanem erre a kicsit már sok a jóból mennyiségű esőre, vagy adott helyeken jégre. Emellett még jön egy lehűlés is, ha a jósoknak igazuk van (ugye 50%, vagy igen vagy nem), de azért az elég gázul hangzik, hogy kb 9 fokra megyünk vissza május közepén.

Mint az életszínvonal.

Nézzük, kik fognak dagonyázni a hétvégén. Gameday helyett Rainday :)

Szombat

Debrecen - Szolnok
Szombatra 2 vidéki meccs jutott, lehetne azt írni hogy szomszédvárak csatája, igaz a Szolnoknak szinte minden az a keleti oldalon. A hazaiakat rommá verték Nyíregyházán, míg a Soldiers épp egy katonányival (falat) volt jobb a Bulldogsnál. Nem várható egy pontzápor, maximum pont nélkül, ellenben haszáljuk azt, hogy várhatóan a küzdelem taktikai része fog domborodni a mérkőzésen. Abban bízzunk, hogy a múltkori 6-0 eredményt ezúttal nem akarják a felek megdönteni, mármint ugye lefelé. A Gladiatorsnak mindenképp jól jönne egy győzelem bizalomerősítőként, a Szolnok meg tovább evezhetne a surranópályán az élmezőnyben ha begyűjti a skalpot. További érdekesség, hogy ezúttal sem hazai pálya a hazai, hanem Mikepércsen lesz a derby, szóval aki a Nagyerdőben keresi a kezdőrúgást, maximum vattacukrot találhat vagy lufiárust.
Plakát nincs, jegyárat nem tudom. Nekem az is cinkes, hogy a debreceniek oldalán a saját meccsükről szóló hírt/előzetest is az sp.médiáról vették át.

Békéscsaba- Fehérvár
A csabaiak csíptek, és elverték a lovakat, mint a mondásbeli szódás, míg a fehérváriak rossz játékkal de akarattal elhozták a pontokat a Sasfészekből. Bevallom fogalmam sincs mi várható ezen a meccsen, a vendégeknek van erejük a végéig kitartani és menni előre, a Raptorsról azt hiszem most derül ki, hogy mennyire volt véletlen az a Tata elleni győzelem.
Plakát itt sincs, jegyárat nem tudom. Külön érdekesség, hogy egyik csapat oldalán sincs fent a hétvégi meccsről semmi. (főoldalon mindkettő leragadt április 24.-én. Az valami mágikus dátum lehet a másodosztályban ezek szerint)


Vasárnap



Kettős rangadó a Cowboys Dome-ban, avagy a Népligetben. Ha kikerültük a striciket akkor számítsunk arra, hogy szép hosszú délután vár ránk, de NINCS fedett lelátó, azaz eső/vihar/jég/istennyila esetén csak esernyő véd meg az elázástól. A hideg ellen lehet tenni (így is elázhatunk), de a közel hat óra se lesz semmi a két meccs alatt. A belépő 1300 Ft, reklamációt a pénztártól való távozás után nem fogadunk el.

Cowboys - Jászberény
Nem tudom mit is lehetne erre mondani. A tehenészek megmutatták a Rebelsnek hogy a bab nem hús és egysíkú meccsen mutatták meg a különbséget. Az újonc berényiek talán a szokott tisztes helytállásban reménykedhetnek, meg talán az esetleges mély talajban, vagy ha kifejezetten készültek mondjuk a balkezes Mihaletzky ellen például. Sok pont lesz hazai oldalról, gyanítom vendég oldalról akkor lesz rá esély, ha sikerül passzból TD-t szerezni.

Cowboys 2 - Eagles
Az a furcsa eset, amikor szerintem a 2 másodosztályú csapat mérkőzése jobbnak várható mint a hétvége két első osztályú meccse. A kistehenészek eddig sokat nem mutattak, igaz a Sasok is leszálltak és csak sasolták a legutóbbi meccsüket. Most azt hiszem kiderülhet a vendégekről az, hogy élesben mennyire megy a játék, mennyire is ponterős a támadóegység. A védelemnek talán kevesebb feladata marad most, a speciális egységben tobzódó jenkik meg fontos yardokat hozhatnak a támadás megkezdéséhez.

Érdekes hétvége lesz, hideg is, esős is. Jó lenne forralt bor meg meleg tea. Meg tudom sok minden jó lenne, de azt döntse el mindenki, hogy egy szakadó esőben melyik dalat akarja majd dúdolni a lelátón: Singing in the rain / Stop the rain in the night / Who stop the rain / It's raining man.

Halleluja!

1 megjegyzés:

  1. végülis volt plakátja a debrecennek, csak igen későn készült el. És a rommá ázás is megvolt...

    VálaszTörlés