2010. június 19., szombat

Vigyázó szemek

Vigyázó szemetek vidékre vessétek -mondhatná Batsányi, ha tudná mi az a MAFSZ vagy tudta volna mi az az amerikai futball. De nem tudta, így marad nekünk a lehetőség hogy -majd valaki- egyszer rímekbe szedje a történeteket.

A múltheti dömping után a hétvége újabb furcsasága, hogy ezúttal nincs meccs a fővárosban. Összességében sok minden nem történik az első osztályban, inkább a másodikosoknál várható a végleges helyezésért is fontos összecsapás.

Szombat

Nyíregyháza - Bulldogs

A hazaiakat rendesen elpáholta a bajnok legutóbb, a vendégek meg a szokott csendben készülődnek. Nem mintha akkora meglepetés volna várható a meccsen, gyanítom nagyon nem viselte meg a Tigriseket a vereség, pláne hogy ezúttal várhatóan minőségbeli (tapasztalatbeli) különbség is lesz a két csapat között. A Bulldogs nagy szerencséje, hogy az első osztályban még náluk is gyengébb produktumokat felvonultató csapatok vannak, így nagyon nagy veszélyben nincs a bennmaradás, igaz nyerni is kellene ahhoz legalább egy meccset (lásd erről a jövő heti posztot majd). Egy jóféle edzőmeccs kikerekedhet az összecsapásból, ahol a hazaiak készülhetnek a rájátszásra, a vendégek pedig tovább csiszolhatják a játékukat. A meccsen lesz jótékonysági gyűjtés is az árvízkárosultak részére, talán emiatt, ha valaki kormány mögé pattan, ide érdemes ellátogatni, ha a távolság nem zavarja vagy a festői szépségű Nyíregyháza nem téríti el útközben. A helyszín a szokott nagykállói sporttelep, árakról fogalmam sincs.


Tata - Eagles

Két két győzelemmel álló csapat összecsapása, sok mindent nem lehet hozzátenni. A hazaiak se fel, se le állapotban vannak, kiesni nem tudnak a nemlétező harmadosztályba, a Sasoknak még van reményük a második helyért, így a végeredmény inkább nekik fontos. Ehhez azonban játszani is kell, legalább egy paraszthajszálnyival jobban, mint a vendéglátók, akár jó meccs is lehet belőle, ha a hazaiak presztízskérdést csinálnak a pontok otthontartására. Helyszínről, árakról fogalmam sincs.


Vasárnap

Eger - Debrecen

Két régi modoros, mostanság hasonló cipőben. A szebb napokat megélt Gladiátorok eddig háromból semmit mutattak fel, az egriek meg behúzták a zsugorodó Titánokat otthon legutóbb. Erre most is meg van az esély, ha nem is Titan-verésre hanem a hazai győzelemre, talán hasonló erőt képviselnek a vendégek megint, így Herke kapitány a szokott oda-vissza, tétre-helyre-befutóra történő játszatása meghozhatja a 2. győzelmet az egrieknek. Hacsak a Cowboys új Offense koordinátora ki nem talál valamit :) Idősebbeknek a nosztalgia jegyében ezt a meccset ajánljuk.

Fehérvár - Cowboys 2



Ami igaz volt az Eagles-re, az igaz a fehérváriakra is. A különbség annyi, hogy otthon játszhatnak és az eddig nem túl acélos kiskovbojokat kell kilőni a nyeregből a második helyért folytatott nemzeti vágtában. Esélyes a sokpontos meccs, ahol tényleg úgy vadnyugati módon csak lőnek a csapatok, de nem töltenek, ebből leginkább a nézők profitálhatnak. Ha sikerült begyakorolni a snapet és nem lesz folyamatosan rosz feladás, még az esély is meglesz arra, hogy egy jó kis passzpárbajt nézzünk végig: a mérkőzés után pókerparty és ivóverseny a szalonban. A meccs 16:30-kor kezdődik a korábbi 15:00-s plakátok helyett.


Ha már plakátok, a héten összesen van egy plakát, így "verseny" nincs: olyan MAFSZ-os feeling :) Az viszont ötletes, jól lett eltalálva: pár földön fekvő zebra még dobna az összképen, bár lehet ez extra mínusz yardokat jelentene a hazaiaknak. Amúgy meg furcsa dolog az, hogy a csapatok honlapjain szinte semmi hír ezekkel a meccsekkel kapcsolatban -a plakáttalanság mellett. A Tigersén legalább kint van főoldalon, de a Tata vagy az Eger esetén semmi (utóbbinál még a 2 hónapja ledarált Titans plakát virít). Enthronersnél még a régi -rossz dátumú- plakát van a főoldalon, ha már az nfl.hu-ra fel lehetett rakni a javított verziót, itt is jó lett volna.

Foci VB vagy valamelyik mérkőzés?

4 megjegyzés:

  1. Helló, Tigers - Bulldogs 61:0 Yeeeeeeah!!!

    VálaszTörlés
  2. Esetleg bővebben? (nem kiírva a hatvanegy-nullát gondolom :) )

    VálaszTörlés
  3. Hááát...nem vagyok nagy sport újságíró, néhány nap múlva rajt' lesz a csapat honlapján a részletes cikk.

    Nem volt ellenfél a Bulldogs az első pillanattól kezdve. Nincs erőnlét, hiába van am. edző, ha nincs ember anyag. Talán 4-5 first down-juk volt egész meccsen, azt hiszem a harmadik negyed elejétől futó óra ment.Viszont nem estek szét, végig küzdötték a meccset. (bár ezt a Debrecen is megtette)

    VálaszTörlés
  4. Fent van egy kis összefoglaló a tigers honlapján :-)

    VálaszTörlés