2010. november 29., hétfő

Bears-Eagles

Jó kis meccs volt, a játék szempontjából meg a végéig kiélezett -szokás szerint.
A heti győztesünk stifler72, aki 59 pontot tippelt a meccsre, így harcban volt az első helyért egy 55 pontos tippel.
Azonban mivel telibetalálta a Macik szerzett pontjainak számát, így a könyv újra Székesfehérvár környékére kerül.

Gratulálunk a nyertesnek!

2010. november 27., szombat

NFL -Mybet.com Tippliga 5. forduló

Vasárnap folytatódik a tippjáték, ezúttal a medverajongók izgulhatnak különösen, mivel a tippelendő mérkőzés a Chicago Bears - Philadelphia Eagles.



Hogy lesz a héten telitalálat az hétfő hajnalban kiderül, ami biztos, hogy újabb könyv talál gazdára.




Tippjáték leírása

2010. november 26., péntek

Egy szezon margójára

Kicsit többet vártam ki azzal, hogy a saját meglátásom szerint értékeljem ezt az évet, de alapvetően arra a feltételre építettem, miszerint normális helyeken november végén már tudják hogyan fog zajlani a következő év.

Sajnos tévedtem.

Van ilyen. Ennek például abból is fontos üzenete lenne, hogy eldöntse azt, hogy mit is ér egy 2010-ben megszerzett helyezés, illetve 2 esetben bajnoki cím. Mert jelenleg ezek lófaszt se érnek, ugyanis látnok legyen a talpán, aki meg tudja mondani azt hogy most akkor a regnáló bajnok, vagy a másodosztály bajnoka tulajdonképpen mire készülhet a következő évben, kik ellen, stb.
Egy focirajongó, de a hazai bajnokságot a körülményei miatt leszaró ismerősöm kérdezte minap, hogy most tulajdonképpen mennyi osztály is van a magyar bajnokságban. Erre nem tudtam válaszolni, gyanítom nincs az országban olyan aki tudná a választ mindezt Karácsony előtt egy hónappal. "Ez vicc" - mondta, és nehéz vele nem egyet érteni. Ez a fekete lyuk, amely évről évre megjelenik ott fog megint tátogni, amíg nem születik valami aranyérszagú látszatmegoldás, hogy az idei APEH-gate-hez hasonló rendszert hozzon majd létre lóhalálában, aminek igazán kemény következményei nincsenek, pláne az erősebb kutyák felé, akik eddig is akkor basztak, amikor akartak. És akkor még nem beszéltünk a kiszámíthatóságról vagy tervezhetőségről, amely például egy szponzornak fontos: igen tudom, van olyan csapatvezető, aki szerint ez mellékes, de ott se komoly támogató, se saját edző, se saját már számon tartható utánpótláscsapat sincs 4-5 év működés után.

Kb olyan lett ez a szezon, ahogy indult. A sokáig folyó töketlenkedés eredményeképp sokadik verzióra kialakult egy nagy vegyes felvágott, kvázi beleöntve mindenkit, akinek nem volt muszáj a másodosztályban indulnia. Ha egy szezont olyan szempontból igyekszünk értékelni, hogy kb. mire fog visszaemlékezni mondjuk 3-4 év múlva ebből a szezonból, sok mindenre nem fog, hacsak arra nem, hogy még mindig dominált a Wolves és volt egy kimondottan jó elődöntő.
És ennyi.
De csak teszteljük a tudásunkat, mi volt mondjuk a 2007-es szezon 3 legemlékezetesebb momentuma szerinted?

Szervezetileg és szervezésileg egy nagy csőd volt az év: bebizonyosodott hogy a mennyiség nem pótolja a minőséget, a hatékonyság ugyanaz marad, mint régen, előtte: ennyi erővel lehetne agysebészeti vagy atomfizikusi bizottságokat létrehozni. A sportági szakszövetség átalakulás a jelek szerint elhasalt, mint dombitibi a tizenhatoson belül, nekifutott a közgyűlés ugye anno, oszt a sok pótlás miatt lepattant a MAFSZ, mint faltörő kos a fotocellás ajtóról (egyszerűbb lett volna újra beadni, de ehhez is új kgy kellene ugye). Persze mondhatjuk azt is, hogy folyamatban van, így elegánsabb. Az ismételt közgyűlés elmaradt, ahogy az is elmaradt, hogy októberben folytatás lesz bizonyos témákban. Nyilván nem kerül ki a dicsőségfalra ez, de hát ez van. Mondjuk mit is lehet várni, ha a tavalyi 2009-es költségvetésben sem egyezik mondjuk az adózás előtti eredmény kimutatása az auditált mérleg kontra részletes lebontásban?

Kibővült az elnökség immáron ötfősre, hogy idézzem "minőségi munka" folyjon, így most már annyi jogász és ügyvédjelölt van a pixisben, hogy nem lehet olyan tényállás :) amire ne legyen fajin és egzakt válasz/megoldás. Talán ennyien elegen lesznek arra, hogy a következő hullámban az új alapszabály ne sértse a egyesülési, sport, stb törvényeket, mert látva mivel dobták vissza önmagában is ciki ha ilyenekre hivatkozik a bíró...
Lett nemzetközi kapcsolat is, kár hogy oda nem jutottunk el, hogy legalább a döntőről legközöljenek egy twitter méretű üzenetet az EFAF/IFAF oldalán, persze ehhez nem csak az kellene, hogy fizetjük a tagdíjat meg elutazunk melegedni a taggyűlésekre. Ahogy néztem pl. a világrengető horvát bajnokságról is születtek cikkek, bemutatók ott (nyilván átvett anyagból), szóval nem lógna ki a hazai szerv, ha életjelet adna magáról, legalább tudatva azt hogy hello, itt is van ám bajnokság. Sőt, nem is csak 4 csapat húzza az ipart idehaza.
A kommunikációt hagyjuk ugye... Főleg hogy van aki hmmm anyagi "kompenzációt" is kap olyanért, hogy gondolom hírekkel lássa el a médiát: többek közt olyan fontos targetpiacon, mint a Sikeres Nők magazin vagy mi a rák. Ellenben látom az MTI-t, aki átvesz minden hírt, lásd legutóbb ezt a warezoldalas hirdetést, na ez még nem jött össze idehaza, hogy emailezgessünk egy kontaktlistának. Vagy ahogy a lengyelek teszik mondjuk. Sebaj, legalább itt is van, akinek van egy kis mellékese. Továbbra is az látszik, hogy elképzelés sincs arra, hogy hogyan lesz eladható és azt követően hogy lesz eladva ez a sport idehaza. Hamár eladás: a régi nóta, miszerint családbarát események és környezet mára oda degradálódott le, hogy élcsapatoknál is van állóhely sarki bozótos-hugyozós "toalettel" vagy van egy lepattant lelátó, szakadozó, omló ülőhelyekkel. Az a szükséges plusz, ami a semleges és fizető (!) népeket kihozná, hamár maga a játék képe (egyoldalú meccsek) nem köti le, annyira hiányzik, hogy nagyon nehéz lesz ezzel az "eszköztárral" kitörni a hasonló csodabogár sportok imidzséből.

De hagyjuk is, hogy mi nem változott és mi változott a kormánykeréknél: alapvetően jó lenne még mindig gratulálni mondjuk az alábbiaknak:
- Az év játékosa Offense
- Az év játékosa Defense

Stb, stb. Mondjuk igen ehhez statisztikák kellenek, ami továbbra sincs, sőt régen még volt, na amióta van ennek felelőse, meg kötelező azóta nem elérhető: ezzel továbbra is az a véleményem, hogy sikerült az amerikai focit idehaza megszabadítani a bal heréjétől, vagy a jobbtól kinek melyik szimpatikusabb. Fene tudja ki alkotott nagyot ebben az évben, vagy legalább volt-e év felnőtt/ifi játékosválasztása a csapatoknál Off/Def. szinten is, sok infó nincs a honlapokon erről, pedig azt hiszem egy ezer forintos kupa is örök élmény minden játékosnak még 20 év múlva is (már akiket láttam, hogy kaptak ilyet anno, nagyon büszkék voltak rá).

A "hírtelenség" és gyatra kommunikáció pedig elvezetett egy nagy számok törvénye alapján bármikor bekövetkezhető negatív eseményhez, amit bezzeg a szemét média felkap, igaz ha éves szinten 3 hír jut el hozzájuk, akkor ez 33%-os eredmény, ha 50 hírből 1 ilyen lenne az meg mondjuk 2%...
Mert idén amivel foglalkozott a hazai média az két dolog volt a döntő kapcsán:
  • egyrészt bejárta a netet Szalai Annamária villantása (aki hogy került oda és mi köze van a sporthoz?) a kezdőrúgáskor,
  • másrészt ugye a bolgár súlyemelőket megszégyenítő doppingvétség arány a maga 75%-ával.

Eddig 3 negatív dolog nem volt szerencsére a fociban:
- Doppingügyek
- Bíróverés
- Verekedés a lelátón

Ebből idén változott kettő, azaz az első kettő megtörtént, igaz utóbbi nem bajnokin, meg csak pofon(ok) voltak a "sértett" elmondása szerint, de kíváncsi leszek a következményeire (hacsak a T. Spori nem vert át aznap a történetével).
Szóval vissza a kokszhoz. Ha valamire emlékezni fognak az emberek 2010-el kapcsolatban az az, hogy koksztól volt hangos a döntő. 4 mintavételi próbálkozásból egy volt a tiszta, kettő megtagadva, egy bebukva. A WADA meg teszi a dolgát, publikál és ellenőriz. Rutinmunka, semmi meglepő nincs benne. Ha én dolgoznék ott én is inkább itt ellenőriznék pozitív esetet hajkurászva, mint mondjuk a sakkbajnokságon. Ezt a hírt már átvette mindenki az MTI-n keresztül, többet beszéltek arról, mint hogy a Wolves nullázta a Tigerst a döntőben, vagy hogy pl van már idehaza mondjuk junior bajnokság is. Mehetünk a levesbe, a többi koksz-sportnak elkönyvelt sport mellé, már ami a közvélemény tipizálását illeti: és ebből a jelenlegi kommunikációs hatékonyság nem fog kivezetni, kezdve ott, hogy a kézmosás már aznap ment, mikor megtörtént az aktus, miközben egy egyszerű rutineljárást hajtottak végre az ellenőrök.

Kezd szőrösödni a kiskamasz és zavarban vagyunk magunktól hogy a törvényi előírások közt is ilyen is szerepel: na jah, nem csak az van, hogy mehet fel a sisakos kép a Facebook-ra, hanem jönnek azok az előírások, amelyeket mint sportolók be kell tartani és túlmutatnak a jelenlegi hatékonytalan működésen, amelyben ameddig külsős szereplő nem lép be a maga legitim tevékenységével, addig ki lehet pipálni. Nyilván eljött egy választópont, amelynek értelmében ketté kell vágni az úgynevezett amatőr- inkább szabadidősfoci tevékenységet végző helyi kényszeregyesületeket és a komolyabb tétekért és eredményekért pályára lépő valódi sportcsapatokat.

De hogy a műtét sikerül-e úgy hogy a szikével levágják-e a lábat is, az remélhetőleg a napokban kiderül.

Nyilván emellett a csapatok játszottak egy jót (többet), remélhetőleg fejlődtek, erősödtek. Még azok is akik idén kimaradtak a rendszerből, ott is hátha túlélik ezt az évet, pedig el nagy volt a csend a kimaradó csapatoknál egészen októberig: hogy mi volt 9-10 hónapig, az nagyon partizánosan folyt náluk. Egyelőre új vidéki központok vannak születőben, az hogy ez mások hanyatlásának köszönhető, vagy tényleges erősödésnek, a következő években kiderül.


Te hogy értékeled a 2010-et?

2010. november 22., hétfő

Pats-Colts

Megszületett az első telitalálat a tippliga játékban Ael nevű játékosunktól, aki ráérzett a 31-28-as végeredményre így a negyedik könyv vita/számolgatás nélkül kerül hozzá.

Közel volt hozzá egy 31-27-es tipp, azt hiszem ennyire ritkán kívánhatta valaki az extra rúgásának elbaltázását :)

Érdekességképpen a héten tippelő játékosokból hárman is 52 pontra szavaztak, ám ahogy gondolom láttátok a végén már azok szoríthattak a pontokért, akik a legnagyobb arányú összpontszámokat tippelték.

2010. november 20., szombat

NFL -Mybet.com Tippliga 4. forduló

Jön a "nagy rangadó", és szerencsére ez kerül vasárnap este képernyőre idehaza, amellyel azon kívül, hogy betegesen sok hazai Pats szurkoló nézheti meg mennyire képes a múlt heti játékot megismételni a BB alakulat, egy jó tippel hazaviheted a súlyban is jelentős magyar nyelvű NFL könyvet!



Elérkeztünk a 4. fordulóhoz, ahol ezúttal a vasárnap esti New England Patriots - Indianapolis Colts meccsre kell megtenni a tippeket, hogy a héten újabb NFL könyv kerüljön a legjobb tippelő tulajdonába! Az eddigi három győztes mind más-más városból került ki, vajon tovább tart-e tendencia? A 14 könyvből eddig 3 került új tulajdonoshoz, keressük a negyedik gazdáját.

Játékleírásért klikk ide

2010. november 19., péntek

Amerikai futball VB 2011

Gondolom sokan tudjátok, hogy jövőre Ausztria ad otthont a VB-nek 2011 július 8-16 között.


Az első VB-t Japán nyerte Olaszországban, egy harmatosnak tűnő 6-0-val Mexikó ellen. 4 évvel később megint Japán nyert 34-14-re megint Mexikó ellem, ezúttal Németországban. 4 éve, hiába játszottak otthon a japók, kétszeres hosszabbítás után 23-20-as végeredményt követően kénytelenek voltak átadni az USA-nak a világbajnoki címet.


A csoportmeccsek Grazban illetve Tirolban lesznek, míg a döntőt -szerencsére- Bécsben rendezik. Naponként és helyszínenként 2 meccs zsinórban szóval nagyon nagyon megéri elgondolkodni azon, hogy egy hetet kint töltsön az ember.

Elkészült a menetrend is, szóval lehet tervezni, ki mire kíváncsi a sógoroknál.

A Csoport

B Csoport

USA

Ausztria

Németország

Franciaország

Ausztrália

Japán vagy Korea

Mexikó

Kanada


Dátum

Meccs 1

Meccs 2

Város

Péntek, Jul. 8

USA vs. Ausztrália

Németország vs. Mexikó

Innsbruck

Szombat, Jul. 9

Ausztria vs. Japán

Franciaország vs. Kanada

Graz

Vasárnap, Jul. 10

Mexikó vs. Ausztrália

Németország vs. USA

Innsbruck

Hétfő, Jul. 11

Japán vs. Franciaország

Kanada vs. Ausztria

Graz

Kedd, Jul. 12

Ausztrália vs. Németország

USA vs. Mexikó

Innsbruck

Szerda, Jul. 13

Ausztria vs. Franciaország

Kanada vs. Japán

Graz

Péntek, Jul. 15

Bronz Meccs

Helyosztó: 5. helyért

Bécs

Szombat, Jul. 17

Döntő

Helyosztó: 7. helyért

Bécs



Lesznek úgynevezett szurkolói csomagok is, amint lehet tudni mit tartalmaznak, megírom őket.

2010. november 16., kedd

NFL -Mybet.com Tippliga 3. forduló

A vasárnapi 49'ers - Rams meccsen végletekig izgalmas pontverseny alakult ki, tekintve hogy kisteso77 telibetalálta a rendes játékidőt, azonban mivel ugye van hosszabbítás is, így a végleges összpontszám 43 pont lett.
A legjobb tippet a hétvégén a bowl.hu fórumhuszára :), Bruce91 adta a maga 44 pontjával, így Jászberénybe kerül (Debrecen és Székesfehérvár után) a harmadik NFL könyv.

Ezúton is gratulálunk, ha másért nem, de az ott végzett MAFSZ tippjáték megszervezéséért így egy kicsit lehet törleszteni.

A hétvégén újabb forduló, ne felejtsetek, tippelni és regisztrálni is a Mybet.com-hoz.

2010. november 13., szombat

49'ers-Rams

Ha valaki nem unta meg az Aranyásókat Londonban, akkor itt a remek alkalom, hogy bekapcsolódjon a tippjátékba, mivel a holnapi Sport TV-s meccs a San Francisco 49'ers - St. Louis Rams összecsapás lesz.

Eddig nem érkezett összesen 10 tipp sem a heti fordulóra, így jó eséllyel pályázhat mindenki arra, hogy Karácsony előtt a magáévá tegyen egy NFL könyvet lacza51 és kutya23c után.


Játékszabályokért klikk ide




Sok sikert a héten is mindenkinek!

2010. november 11., csütörtök

Iskolai toborzó

Elméletileg jön a holtszezon, és ha nem számítjuk a privát szervezésű arénafocikat, eddig az volt a jellemző, hogy a csapatok döntő többsége a medve mintájára téli álomba vonult. Már ami az aktivitást illeti.
Ellenben teljesen jó időszak ez iskolai toborzásokra, ahogy látom, páran próbálkoznak is vele, remélem kitart a lelkesedés és eredményes lesz minden ilyen erőfeszítés.

Nekik szeretnék pár képpel segíteni, hogyan is csinálnak egy ilyen iskolai napot a szomszédban, azaz hogy néz ki egy iskolai toborzó Ausztriában (jelen esetben Innsbruck). Nyilván megint lehetne emlegetni hogy nincs ennyi eszköz meg a többi klisét, de hát elég kreatív nép lennénk vagy ha ugye a ló nincs a szamár is jó ilyen esetben.

A lényeg az, hogy ötlet, ihlet merítődjön ebből, hogy is lehet egy színvonalas és valószínűleg eredményes iskolai toborzót tartani mind a játékosok, mind a cheerleaderek részére. Persze csak akkor, ha valahol kevésnek bizonyult a kiszórt plakát és ilyenkor ugye marad az, hogy Mohamed megy a hegyhez. Nem szégyen ez, a sógorok is ezt teszik, talán nem véletlenül.

















2010. november 10., szerda

Raiders - Chiefs

A vasárnapi csoportrangadó után a szokott módon a végéig kiélezett verseny futott a heti győztes címért és a vele járó könyvért.
Érdekes módon jó páran az előző hétről nem küldtek az új hétre tippet, így a heti győztes: kutya23c összességében hét versenyzőből futott be az első helyre a tippelt 41 pontjával (43 pont volt összesen), így ezúton gratulálunk neki.

Ha már Raiders-Chiefs, egy jó darabig futott Riders néven a Sport TV-n az Oakland, ami végülis nem rossz név (sőt, egy magyar franchise-nak nagyon is jól állna). Ha totális i-betűtlenítást hajtanánk végre mindkét csapatnál, akkor a KC-ből is variálhatnánk némi South Park-os beütéssel mondjuk Chiefs-ből Chefs-et, akkor máris lenne két új franchise-ünk :)

Mindenesetre vasárnap folytatás, immáron a harmadik könyvért.

2010. november 5., péntek

NFL -Mybet.com Tippliga 2. forduló

Túl vagyunk az első héten és lacza51 sikeresen abszolválta az NFL könyvet egy jó tippel: elég pontos kis tipp volt szó se róla, mindössze 1 ponttal tért el a végleges eredménytől.

Nem voltunk sokan, így tulajdonképpen matematikailag is jó esélye volt bárkinek arra, hogy egy totál "sügér" tippel is eséllyel vágjon neki a hétnek. Persze ahogy telnek a hetek úgy nő a létszám is, ergo egyre több tippelővel kell felvenni a harcot.

Vasárnap újabb alkalom arra, hogy ezúttal más is hazavihessen egy könyvet, ehhez mindössze a szokott tippet, vagy amennyiben még nincs regisztráció- egy regisztrációt kérünk.

A vasárnapi meccs: Oakland Raiders - Kansas City Chiefs

Sok sikert vasárnapra is mindenkinek!

A tippjáték leírása:
http://amerikaifoci.blogspot.com/2010/10/nfl-mybetcom-tippliga-1-fordulo.html

2010. november 4., csütörtök

Hiszekegy

Lement a szokott éves londoni derby és Goodell bácsi újra meglebegtette a nagy szavakat, amitől megint nedvesedhetnek a bugyik, gatyák.
Kb. mint Marx meg Engels anno, csak ők a kommunizmus eléréséről, igaz ahhoz építeni kellett a szocializmust, de egy nap majd eljön a nagy nap, amikor reggel úgy pattan ki mindenki az ágyból, hogy hé, hát mától kérem eljött a Kánaán.
Ez az európai csapat is lassan ez a kategória, minden évben el lehet jól sütni, mint amikor jön egy világsztár Magyarországra és azt mondja a tévének, hogy imádja az országot és gyönyörű a Parlament: innentől mindenki paff és happy, olvadunk, mint a napon hagyott jégkrém.

Nyilván felmerül egy csomó kérdés, mégis ez a gyakorlatban hogy is történhetne meg, hiszen vagy bővíteni kellene a létszámot (ami akár azzal is járhatna hogy mondjuk egy újabb négyes csoport alakulhatna ki vagy bármi más megoldás), vagy valamelyik régi franchise-t kellene áthozni ide a jó öreg kontinensre.

Utóbbi esetben mégis ki adná el és ki venné meg? Vagy hogyan is tudnák mondjuk a blackout szabályokat/elvárásokat hozni tartósan? Mert jó, hogy évente egyszer meg lehet tölteni egy Wembley-t, de azért kéthetente más tészta ez, hogy megtöltsön egy méretes stadiont: jenki mércével mérve meg elég le is szűkül az a kör, ami szóba jöhet egyrészt stadion-méret, másrészt futball-hagyományok miatt.
Utóbbi talán három országban hagyhatott mélyebb nyomokat odaát az NFL Europe miatt: Németország, Hollandia, Nagy-Britannia. A spanyoloknál -habár stadion lenne (?)- sajnos a Dragons elég hamar kiesett az NFLE pixisből, igaz ezt hosszabb időszakra csak a német meg holland csapatok tudták űberelni: mind a londoni, mind a skót csapat sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket.
Márpedig a mostani komisszár tipikus multis manager: igazi számok/mutatók embere. Tagliabue-ban volt egy kicsit több szubjektívebb elem, annak ellenére hogy ügyvédből (NFL ügyvédje) lett nagyfőnök. Sosem felejtem el azt a 2005-ös sajtókonferenciát az akkori World Bowl kapcsán, mikor a skót/angol újságírók/szurkolók hevesen követelték rajta a csapatukat, mikor jön vissza a liga, stb. Fejére vetették hogy anno bezzeg milyen jól érezte magát ott, mire csak annyit mondott egy kis mosollyal, hogy igen, amire határozottan emlékszik, az a helyi whiskey-k, meg hogy mennyire is kínálgatták neki a különböző márkákat anno :)

Goodell más volt. Az utolsó évben mire eljött a döntő, már mindenki tudta, hogy a történetre az új seprű pontot fog tenni azzal, hogy megszünteti. Az indok egyszerű volt: nem hozta a várt számokat, kvázi nem volt nyereséges biznisz. A szokott sajtótájékoztatón meg sajtónapon viszont kereszttűz alá vették az akkor még újonc Goodell-t a sajtósok: nagyon érdekes volt, hogy kvázi komplett koreográfiákkal készültek minden lehetséges válaszra azzal, hogy a lehetséges válaszok függvényében adtak volna elő más típusú tiltakozást a helyszínen levők. Volt ott minden: több ezernyi szurkolói aláírást tartalmazó sokméteres transzparens fotókkal, emlékekkel, mutatók elemzése stb, amire gondolhattak.
Csak azzal nem számoltak, hogy a történetet egy elegáns "riposzttal" zárja le az új komisszár anno, mégpedig mikor nekiszegezték a kérdést, hogy akkor most mondja meg mi az NFLE jövője és mi a tervei, csak annyit mondott, hogy jelenleg elemzés alatt van a helyzet és annak függvényében lesz válasz. Mindez egy félmosollyal, majd másnap szépen publikálták is, hogy a rolót lehúzzák. Mindezt úgy, hogy közben már 2 újabb várossal megkötötték a franchise-t (eggyel biztos, de kettőre emlékszem), ami akkor azért volt furcsa, mert mindkettő német város volt megint.

Szóval a számok eldöntötték a helyzetet: ezen nem változtatott semmi és senki. Ennek fényében nem is tudom mi a realitása ezeknek a kijelentéseknek, hogy majd lesz megint csapat itt a kontinensen, illetve amiket én olvastam, ott eredetiben hasonlót sem mondott a komisszár, csak a szokott óvatos, semmit sem ígérő, semmit sem vállaló jövőképet, amelyet a hazai sajtóoldalak tálaltak rögtön egy fiktív hatásvadász címmel. Ugye első lépésként növelnék az európai meccseket és majd azután jöhet a meglátjuk effektus.

Nyilván időkorlát nélkül: valamikor a jövőben. Valahol Európában. Nem hinném hogy ez Anglia lenne, csak amíg Londonban van egy meccs, addig nem lehet azt mondani hogy ott nem. Eddig kettőből kétszer bukott meg a szigetország a biznisz kőkemény kritériumain, németeknél talán elbírná a dolog vagy a hollandoknál, bár utóbbiakhoz nem hinném hogy vinnék, a németek meg fene tudja hogy mennyire "vállalhatóak" az amúgy igen hmmm "hazafias" helyi redneck szurkolóknak.

És akkor még ott van Mexikó, Kanada, Japán meg Kína. Nem csodálkoznék ha hasonló szövegek repkednének arra is, csak végülis a városnevet kell adott esetben lecserélni, mondjuk London-t Beijing-re vagy Tokió-ra. Olvastam Parsons nyilatkozatait is, amely csak újabb kérdéseket vetnek fel, mégpedig ez a londoni hídfőállás/csapat először, majd nyitás a germánok felé: akkor mint stratégiai terv az vonalazódik ott az Excel táblákban, hogy több helyszín is?

A legegyszerűbb az lenne, ha újra indítanák a World League-t, anno ahogy elindult csak tanulva a hibáiból és egy kicsit ráncfelvarrva. Remélem lesz ilyen új projekt, amelyhez rendes költségvetést rendelnek, normális bajnokságot, mert azt hiszem hamarabb lenne ebből valami, mint európai NFL csapat.

Szerintem.

2010. november 3., szerda

Pats-Vikings

Az első heti Mybet-NFL tippjáték győztese lacza51, aki majdnem telibetalálta a végeredményt (46 pont), így 45 ponttal abszolválta a könyvet :)

A hét végén folytatódik a játék a Raiders-Chiefs-sel, addig is lehet gondolkodni a tutin.

Ha az a lacza51 vagy akire gondolok, akkor meg külön gratuláció az első héthez :)