2011. április 12., kedd

Hurricanes - Bulldogs

Igaz hogy másodosztály, de legalább volt valami a hétvégén a fővárosban, ami túlmutat az Elvis Presley téren meg a román trikolór lecserélésén és persze ne felejtsük el azt sem, hogy a hazai amerikaifoci bajnokságok az esetek többségében nem mutatnak számottevő különbséget, ami a színvonalat vagy a küzdelmet illeti.

Így a szombati Építők-ös meccs lehetett volna akár egy jó kis meccs is, azonban ehelyett a nagy szélben nagy zakó lett, amelybe a kutyák magukat sodorták, bár azt hiszem egy 0-ra vesztett meccsre rossz szóviccel nyugodtan mondhatnánk, hogy a kutyá(k)nak se kell. A szélsőséges áprilist prezentálta az idő, a nézők mint a gyíkok vándoroltak oda ahol épp odasütött a nap, a lustábbja plusz az aranyérre vágyó része pedig üldögélt a betonon, és próbálta elkerülni a szélben röpködő zsíroskenyereket meg szalvétákat. Hideg volt, a legnagyobb sikert a meleg tea aratta, ebből többször is fogyott a készlet, remélem már vége a hideg időnek és jöhet a sörkorszak.

Kicsit döccenősre sikerült a bejutás, a belépőjegyet felváltó karszalagozás önmagában jó dolog, csak a ragasztgatása vitt el annyi időt, hogy idő kellett a bejutáshoz, viszont ellenben egy-egy férfiember ingyen jutott a kézfej/csukló epilláláshoz a meccs végére. Kettő az egyben.

Maga a meccs igazából dögunalom volt, nagyon nem jött össze semmi a Bulldogsnak e délután, a sokpasszos játékuk rendszeresen elhalt a labdabiztosságot Újpesten hagyó receiver-eknek köszönhetően, pedig ezekben az esetekben még a fal is képes volt néha-néha falat alkotni. Sokáig nem is történt más, mint lovegame-re nyert drive-ok a hazaiak oldalán és adogatásvesztés a vendégeknél. De mivel ez nem tenisz, így kellettek a 15 yardos büntetések az első first down-okhoz a liláknál, ami nagyjából ki is merítette a lehetőségeket, már ami a mérkőzés esetleges változatosságához vezetett volna. Félidőre épp összejött a futóórához szükséges 35-ös differencia, így kvázi a szokott forgatókönyvvel mehettek pisilni WADA nélkül a csapatok az öltözőbe.

Sok minden változás nem volt a második félidőben sem, kicsit le tudott engedni még a hazai brigád, a bírók ítéletét a mikroport hiánya nélkül max a kézjelekből lehetett követni, így izgalmas volt az az időszak, amikor egyszer ide 30 yard büntetés, majd rögtön amoda is 30 yard büntetés borzolta a kedélyeket a szél mellett. A futóórának köszönhetően gyorsan lepörgött a második félidő, egy derekas 61-0 a végére a Szeleseknek. Lehetett volna kevesebb is, ha a vendégeknél sikerül tackle-et felmutatni a meccsen, asszem 3 eset is olyan volt, hogy úgy született TD, hogy a lilák minimum két embere pattant le a labdavivő egyénről, az a tipikus tipitapis-ipiapacsos megközelítéssel, mikor az ember kézrátéttel akarja a másikat megállítani.

Lesz ennél jobb is szerintem. Mindkét oldalon. Egyrészt a Há-nak jönnek összerakottabb csapatok a sógorligából, a vendégeknek meg ha végre mennek a technikai alapok, jönni fognak a győzelmek. Csak legyen sör a jövő héten, főleg ha jó idő lesz, hamár osztrák bajnoki, milyen osztrák bajnoki az, ahol nincs sör csak kóla?

Jó volt látni eredményjelzőt a meccsen, még ha manuális is, de akkor is volt, fura hogy ez nem honosodott meg a legtöbb helyen, ha másként nem de legalább valami házi barkács megoldással. Egy lépés előre. Viszont cheer-ek nem voltak, az agyonsztárolt hazai lányokat elfújta a szél, pedig a hangulatot feldobhatták volna, ami egy kicsit egy MTK-Vasas örökrangadóra emlékeztetett. Annyi különbséggel, hogy több Hurrricanes szurkoló volt kinn, mint amennyi MTK-s járhat a Hungária körútra és kb annyi Bulldogs szurkoló lehetett, amennyi Vasas drukker lehet. A hazai nézők csöndben voltak, szinte sehol egy hajrá MTK :), a vendégeket legalább néha buzdították a lekutyázással, így néha volt élet a lelátón is.
Lehet hogy csak a meccs egyoldalúsága, lehet hogy az Ultragáz vagy mi nevű egyslágeres (vagy az sem, végülis Kyle Troy óta tudjuk, hogy a taigetosz szindrómás embereket könnyen lehet a showbizniszbe beidomítani érdemi produktum nélkül is) tinisuna formáció sokkolta a nézőket, de kell a hangulat egy meccsre, persze ehhez meg két csapat kell. Mondjuk a kislányokkal levő 2 rossz buzi kinézetű gyereket a szünetben rommá törték volna valami tackle-bemutatón, máris garantált lett volna a teltház jövő hétre és az ötperces hírnév is a Viva tévén vagy hol.

Jövő héten talán lesz is normális ellenfél, jó magyar szokás szerint miért is ne lehetne összehozni a két pesti csapat (Wolves és Hurricanes) mérkőzését úgy, hogy végig meg tudja nézni az ember őket és ne kelljen idő előtt otthagyni az elsőt, vagy lemaradni a második elejéről.

Le kéne cserélni a törököt fogtam, nem ereszt mondást a magyart fogtam nem ereszt-re.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése