2011. április 27., szerda

Papírforma hétvége

Igen, azt gondolom papírforma eredmények születtek.

A Bulldogs a korábbi nagy zakó után simán hozta a meccset a Farkas tarcsi ellen, a Szolnok meg elverte a szomszédvárat. Az Egernek esélye sem volt a Miskolccal szemben, sok minden nem változott idehaza.
Az alapszakasz -véleményem szerint- legnagyobb presztízsű meccsén pedig vendéggyőzelem született, amely papírforma szerintem, mármint ha a szoros és 7/3 ponton belüli különbséget tekintjük. Gyanítom, hogy egy Tigers-Rebels esetében ha játszanának 10 meccset, közel 5-5 lenne a nyert meccsek száma, ezúttal jobban jött ki a lépés a zöldeknek, lehet mert ideje kaszálni idén az első füvet. Ennek ellenére pontgazdag eredmény jött össze, a Rebels D talán több pontot kapott, mint várható volt, viszont az O is többet vitt, mint ami ilyen kalibernél várható lett volna.

Viszont ami érdekes, hogy ezt a meccset lehet úgy is nézni, hogy két olyan csapat derby-je volt ez, akik mertek nemet mondani a HFL-re úgy, hogy a tavalyi rájátszás részesei voltak. Ha a Wolves-t kivesszük a körből, akkor nem nagyon lógna ki innen a Cowboys, illetve a Sharks, bár utóbbinál kontra a tavalyi semmittevés (leszámítva azt a 2 kupameccset), pro pedig ez a gyúrunk wazze -más csapatokból is. Summa summarum, simán lehet jó, izgalmas, fordulatos mérkőzéseket játszani a divizió 1-ben is és itt nem két esetlen csapat botladozásaira gondolok, mint kiegyensúlyozott mérkőzés, hanem egy létszámilag ésszerűen kialakított felső osztály is fel tud mutatni olyan előre megjósolhatatlan összecsapásokat, ami színvonalas és közönségcsalogató.

Sokkal több figyelmet és energiát kellene fordítani a div. 1-re. Nem csak azért mert, igazából mint a CEFL, mint ez a CEI Interliga egy ismeretlen és kvázi értéktelen valami idehaza egy átlagos amerikaifutball kedvelő néző előtt (persze jobb csapat ellen játszani a "fejlődés" miatt klassz dolog, de amúgy halkan jegyzem meg hogy egy 48-6-os győzelem esetén ez mennyire valószerű?), hanem mert a sportág jövőjét a jelenlegi struktúra és annak minősége alapozza meg. Ha pedig ez a prioritásokat tekintve másodlagos szereplővé silányul néhány illúziót kergető vágyálom miatt, akkor semmi más nem várható, mintsem elsorvad, mint egy lebénult végtag. Félreértés ne essék, fontosak a nemzetközi meccsek, de tetszik tudni mit sem ér a cigányprímás virtuozitása, ha a teljes zenekar mögötte egy kutyaütő banda.

A felfekvést persze lehet kezelni, azt gondolom, hogy a Tigers és a Rebels most megmutatta, hogy minek kellene -időpontokat, szabályzatokat, stb tekintve- prioritást élveznie. Egy fecske helyett van már két fecske, kell még pár és megcsinálják a nyarat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése