2010. december 31., péntek

2010

Zárjuk le 2010-et, és irány 2011! Volt ebben az évben minden, mint a búcsúban, remélhetőleg a következő évben több siker és több pozitivum lesz a hazai fociban, mint idén, addig pedig marad a nemzetközi foci. Emiatt küldöm minden kedves olvasónak a Lingerie Bowl évvégi akciójának a képét, ahol a lányok épp a PETA-nak pózoltak egy szál labdával (kis szösszenet a ligáról majd januárban)


Amúgy meg WADA mentes szilvesztert kívánok mindenkinek és ne felejtsétek megadni a MAD-ban, hol is tartózkodtok éjszaka/hajnalban :)
2010. december 27., hétfő

Packers-Giants

Miközben ment az esti meccs, repült Singletary a Friscoból és lehetett azon filózni mikor is lesz olyan meccs legközelebb a Lambeau Fielden, amikor ott nincs hó, itt pedig van.
Kitört a nem pesti Lambeau láz, mindenki őrült Lambeau-t ráz(ott), Rodgers nyúl nem volt a pácban, aminek köszönhetően össze is jött egy tekintélyes 62 pont, ami az összpontszámot illeti.

Favre csak negyedenként egyszer volt, így a heti tippjátékban az dőlhetett kényelmesen hátra, aki ezúttal a legtöbb pontra tippelt, azaz alexstone a maga 56 pontjával. Ahogy néztem, stabil, hosszú távra építő taktikával játszott eddig, sokpontos meccs legyen, jó eséllyel belőni a legnagyobb tippet és előbb utóbb jön a győzelem.

A héten jött, ezúton is gratulálunk! Vasárnap újabb forduló (meccs kérdéses), majd jön a rájátszás, ahol még mindig van minden eddigi peches versenyzőnek keresnivalója a játékban.


2010. december 26., vasárnap

Karácsonyi forduló

Ha nehezen is de kiderült, így folytatódik a tippjáték este a Green Bay Packers - New York Giants meccsel, gondolom sok hóval és sajtfejjel.

Kezdési idő a szokásos, akinek eddig hiányérzete volt Karácsonykor, hogy hogyan tudja megkapni az éves Reszkessetek Betörők adagját, az épp belőheti magának a 365 napos dózist, hogy elégedetten tudjon a Lambeau Field-re figyelni a későbbiekben.Két bejgli között gondoljátok ki a tippjeiteket és küldjétek el, mivel még 6 db NFL köny vár gazdára!

Tippjáték leírásért klikk ide

Bónuszkérdés: Vajon hány percet kap megint Favre a meccsen, mint téma az esti közvetítésben? (ha már egy Arizona-Dallason is róla beszélnek) Lassan új népi magyar játék indulhat, a favreozás. Aki emlékszik még a Dallas-ra annak talán még rémlik a dallaszosás, mikor is ugye inni kellett egy felest, amikor a sorozatban is ittak, így igazi társadalmi eseménnyé vált minden rész közös követése a tévében idehaza: ennek szellemében új pilot vetítése érkezett el amerikai fociban Favre kapcsán, azaz lehet tesztelni mennyit lehet drinkelni, amikor elhangzik Favre neve a közvetítés alatt :) Absztinens egyének szelet bejglire cserélhetik a poharat.


2010. december 23., csütörtök

123k dollár egy jó dobásért

Aki szereti Rejtő Jenőt, annak gondolom nem ismeretlenek azok a mondatok, amikor a jó öreg Potrien őrmester rákezd a: "És ha megkérdezi tőlem a köztársasági elnök, hogy mondja kedves Potrien..." mondatra.

Kb. ez jutott eszembe, mikor néztem az alábbi kis videót és arra gondoltam, mi lesz ha csak úgy tök véletlenül kikeveredne egy ilyen meccsre mondjuk egy hazánkfia és tök véletlenül bekerülne ebbe a dobóversenybe. Ha pedig nem tanult meg addig dobni, akkor lemarad a díjról, és a következő ötven évben magának emlegetheti a Mondja kedves Potrien... mondatot :)

Egy szó mint száz, nem csak segge van odakint a dolgoknak, hanem kerete és tartalma is. Ez "csak" egy egyetemi meccs volt, igaz abból is egy SEC game, ahol rossz szóviccel is SEC perc alatt is meg lehetett keresni 123.000 $-t a következő szemeszter(ek) tandíjára, amely magunk közt szólva nem gyenge promóció.

Idehaza már egy forintos variáció is azt hiszem kígyózó sorokat jelentene a jelentkezésnél, amely mellett egy valóvilla kaszting elmehetne a fasorba: ráadásul nem is zárt térben henyélő balfaszokra menne a büdzsé, hanem oda, ahol helye lenne. Nem gyenge félidei esemény lehetne mondjuk egy hazai nagydöntőben és talán jobban bejárná a hazai sajtót, mint Szalai Annamarika villantása a csipkés harisnyában :) Ezúton is csókolom az új médiatörvényt én is.

Ha pedig mellé tesszük azt, hogy egy hölgy nyerte a versenyt, mondjuk azt hogy sajátos dobótechnikával, akkor kijelenthetjük, hogy bárki esélyes lenne a versenyen :)De hogy dobnád a labdát és neveznél-e egy ilyen tandíjfizető dobóbajnokságra?

2010. december 20., hétfő

Steelers - Jets

Nem csak a meccs volt kérdéses az utolsó másodpercig, hanem a tippjáték is, mivel volt egy trió, ahol az összpontszámok úgy alakultak hogy 40-41-42.

Mivel Big Ben-nek nem jött össze a végén a TD, hiába voltak egy Pouncey-val többen a pályán, épp ennyivel kikaptak, így az összpontszám maradt a 39, melynek leginkább nemethk2 tippelőnk örülhetett a megtett tippjével (40 pont).

A héten tehát egy Titans játékoshoz került a heti nyereménykönyv, amelyhez ezúton is gratulálunk. A fa alatt már tuti ott lesz a könyv.

Mivel többen kérdeztétek, így megerősítem, hogy egészen a SuperBowl-ig tart a játék, most sem késő bekapcsolódni, mivel minden héten megnyeri a könyvet a heti legjobb tippelő.

2010. december 19., vasárnap

Gyerek a lavórban

Jó ideje megy ez a kiemelés kérdése idehaza, azaz, aki képes volt valami stabil hátteret felépíteni az elmúlt években egy idő után szűknek érzi azt a közeget, amelyben a jellemző kép a muszájból/jobb híjján elvállalt vezetői/manageri tisztségek, amelyek eredménye jobb esetben a stagnálás.

Így emeljük ki a wannabe amatőrből az amatőröket, ha másért nem hátha nem az lesz belőle, hogy anyám én nem erre a mozifilmre akartam jegyet váltani. Az elmúlt évek során kialakult különbségek úgy tűnik nem változtak idén sem -ami pl. a játéktudást illeti-, emiatt érthető ez a más filmet akarok nézni habitus, megszületett (?) a most HFL-nek nevezett liga vagy bajnokság vagy micsoda. Mert igazából fene tudja mi lesz ez.
Ha bajnokság, akkor lesz benne maximum 3 magyar csapat (abból az egyik idén játszott 3 meccset, mellette játékos- és anyagi gondjai vannak) meg ki tudja mennyi külföldi és ki tudja milyen országokból. Ha verebeknek igaza lesz, akkor jönnek a rácok és kvázi egy szerb-magyar közös megmérettetésé fajul a kiírás, amely Magyar Liga néven fog futni, bár véleményem szerint ha 50-50% lesz a megoszlás, akkor olyan Hungarian lesz ez, mint a Győri Keksz győrisége jelenleg. Hogy ezt mennyire fogják magyarnak tekinteni idehaza az az átlagos közvélemény és mennyiben fogja mondjuk egy CEFL/EFAF kiírás regionális leképezésének, az kiderül 2011-ben, az elfogadás mértékére várni kell nyilván, de azért a születése mosolyogtató.

Megjelentek ugye a kiírások a jövő évi bajnokságot illetően, legalábbis ami az alsóbb osztályokat illeti, így Jézuska idén Div 1-et és Div 2-t talált ki 2011-re, igaz ez a Div. 1. nem az a Divizió 1, amit idén annak hívtak, így ember legyen a talpán aki követni tudja ezt a József Attila szerű Minek Nevezzelek csoportokat évről évre, ha nem játékos vagy nem MAFL fanatics. Hanem csak mondjuk egy sima focirajongó, aki Sport TV-n nevelkedett meg nemzetisportból értesül arról hogy jéé van idehaza is amerikai futball.

A kiírt 2 osztályra adott a kör, aki indulhat, se több se kevesebb, a legjobb benne az, hogy úgy hivatkozik benne a HFL-re, hogy arról egy büdös betű sincs leírva, hogy mi az, vagy hogy egyáltalán létrejön (mármint aki megnyeri az első osztályt, az feljut oda).

Szóval van egy 2011-es Fantomliga, kvázi egy PIP (Primus Inter Pares) Liga, amely valamilyen logika alapján hívta/hívja meg a résztvevőket, mert ha a várt hármas magyar trió benne lesz, akkor azt látjuk hogy:
- Wolves: 2010-es bajnok
- Cowboys: 2010 rájátszás (3.-4. hely)
- Sharks: nem indult 2010-ben.
Létrejött egy új bajnokság, amiről egy szó sincsen sehol, hogy mi az, ellenben már a többi kiírás hivatkozik rá, mint új legfelső prémium kategória.

Értem én, hogy valószínűleg voltak egyeztetések erről legalább a 2 másik PO-ba jutott csapattal (Tigers, Rebels), de most jön elő az, amire korábban utaltam, hogy mit is ér a hazai 2010-es bajnokság: gyakorlatilag semmit, hiába egy ezüst vagy egy 3-4. helyezés, ha nem ezen múlik egy jövő évi struktúra. Az az érzésem, hogy ezzel a kiemeléssel a teljes hazai csapatpaletta magára lett hagyva, kvázi basszátok meg és oldjátok meg ahogy akarjátok és ki lett emelve 3 csapat, a többiek meg maguk közt gurigázzanak a homokban, a legjobb majd 2012-ben kezet csókolhat a bácsiknak. Félek attól, hogy ez a megoldás (mindaddig amig nincs látható program, elképzelés) csak bebetonozza a mostani állapotot, miszerint nem szűkülnek a különbségek, hanem inkább nőnek, jobb esetben stagnálnak.

Ettől függetlenül jó dolog lehetne ez, ha nem öntjük ki a gyereket a lavórból a fürdővízzel együtt. Mert az a tény, miszerint a csapatok között fennálló szakadékok nem csökkentek ('élmezőny' és a többiek közt), ez a kiemelés nem fogja nyilván elősegíteni azt, hogy fejlődjenek, vagy hogy arányaiban annyit fejlődjenek maguktól vagy a hozzájuk hasonló szintű csapatoktól, hogy belátható időn belül be tudjanak kapcsolódni ebbe a körbe: nem nagy matek az, hogy rájöjjön az ember arra, hogy a felzárkózáshoz egy átlagcsapatnak többször annyit kell fejlődnie, mint az élen állóknak. Erre pedig egy visszadegradált bajnokság nem a legjobb táptalaja ennek.Másik oldalról, ha lesz ez a HFL, akkor már kiosztva vannak az érmek a 2011-es bajnokságot illetően, csak a sorrend a kérdés: ez tényleg izgalmassá teszi majd? És csak a kisördög kérdezi bennem, hogy mi lesz akkor, ha a Sharks megint visszalép jövőre anyagi problémák miatt, akkor megint kihagy egy évet (mert ugye a Div 1-ben nincs az indulásra jogosultak közt)? A létszámra már egy ideje megy ez a kavarás a keresztbejátszásokkal, amely most új mázt kapott ezzel a regionális központ elnevezéssel, de hát kilóg a lóláb, ez inkább lesz egy Észak-Dunántúli Regionális Válogatott mint GyS. De azért az nagyon csúnya lenne, hogy ha mondjuk ennek a Hungarian Football League-nak elnevezett hazai "bajnokságban" a végeredmény az lenne, hogy:
1.: szerb
2.: szerb
3.: szerb
4.: magyar
5.: magyar
6.: magyar

Szép imidzset építene magának a bajnokság? Ez kellene a hazai focinak (a játéktapasztalat szempontjából persze minden jó, de itt azért többről van szó)


Megnéztem jégkorongban, hogy oldották ezt meg. Hasonló a cipő, ott is kellene a fejlődés és nagy szakadékok vannak a csapatok közt. Ráadásul ott is nyitottság volt a közös bajnokságokra.

Van egy MOL Liga, abban 9 csapat, abból 3 román, 6 magyar. Ez az ottani HFL.
Van egy EBEL, tekintsük ezt az ottani CEFL-nek
OB 1. ez az itteni Div 1.
OB 1/B. van, nem Div 2.

Szóval nem tudom miért nem lehetne jó megoldás egy hasonló rendszer: még csak tesztelni sem kéne, más sportág megtette. Ha már HFL, akkor legyen HFL, de nem ennek kellene számítani mint top bajnokságnak, hanem a jobbak fejlődésének a biztosítására, hogy a legerősebb hazai és külföldi vendégcsapatokkal játszanak egy ligában.
Lenne egy Top bajnokság, hívjuk Div. 1-nek vagy Blue/Black/Pink/White/Whatever Bowlnak, és abban legyen minimum 6 magyar csapat (hogy legalább még 3-nak esélye legyen felzárkózni belátható időn belül). A HFL-ben játszó csapatok egymás elleni eredményei mindkét osztályba beszámolódnak, így tényleg lenne egy magyar bajnokság, csak magyar csapatokkal és egy magyar szervezésű liga azoknak a csapatoknak, akik új kihívást keresnek a hazai középmezőny helyett.

Mindenesetre hajrá HFL, hátha nem kőbe vési a jelenlegi különbségeket, hanem valami csoda folytán szűkíti azt.

Addig ma este ne felejtsetek el tippelni a Pittsburgh Steelers - New Jersey Jets meccsre a tippjátékban!

Tippjáték leírásért klikk ide

2010. december 13., hétfő

Chargers - Chiefs

Elég extrém forduló volt ez a hét több értelemben is.
Egyrészt a héten többen jelentkeztek a játékra, mint amennyien végülis összesen tippet küldtek a héten. Emiatt a régi motoros tippelőknek megint szép matematikai esélye volt arra, hogy akár egy láma tippel is behúzza valaki a heti győzelmet és a vele járó könyvet.

Másrészt ugye nullázták a Chiefst és alázták a Bearst is, így 2 jó meccs helyett volt 2 egyoldalú meccs: a kommentátorpáros nem a mai estét fogja beírni a naplójába, hogy ez egy jó vasárnap volt.

Harmadszor a héten hárman tippeltek 52 pontos összpontszámot, más-más kimenetekkel, így lehetett volna mit nézni, ha tényleg ez a tipp viszi el a pálmát.

De nem. Jött kisteso77 és tippelt 51 pontot a hétre, ami épp 20 ponttal lett mellélőve az összpontszámnak (31), ahhoz viszont tökéletes tipp volt, hogy ekkora huzattal is behúzza a heti versenyt és megnyerje az NFL könyvet.

Belefért.

Bónuszként itt egy screenshot a tegnapi Bears-Patriots-ról, ahol még mindig jó látni azokat az örökranglistákat, ahol magyar származásúak állnak az élen. Jelene esetben kettő is, de Bernie Kosar is felvillant egy ilyen listán a meccsen.Ezúton is gratulálunk kistesonak, meg erőt a magyar Szövetség Dopping Bizottságának (esetleg fejleményeket ugye...) :)

2010. december 12., vasárnap

Dedikálás

Voltam tegnap a budapesti dedikáláson, kíváncsi voltam, mennyi ember megy el rá, meg bevallom arra is, mégis milyen az a közönség, aki hajlandó nyolcezer forintot áldozni egy ilyen könyvért.
Igen szép sor alakult ki, vártunk, mint a kisgyerekek a Télapóra, szép hosszú sorban, ami végülis kb 80 perc álldogálást jelentett a könyvesboltban. Olyan focihangulat volt, mármint ami a türelmet illeti, nyoma sem volt bármi idegességnek vagy türelmetlenségnek, szépen lassan lépegettünk előre mint a birodalmi lépegetők a sorban, ami mint egy rossz lakodalmi vonatozás kígyózott végig emeleteken keresztül az áruházban. Az emeleti kávézó idióta kiszolgálói legalább közben szórakoztatták a nagyérdeműt, amíg vártuk a magunk 2 percét.
Szóval szép sokan voltunk. Ami meglepő volt, az a nemek aránya: nagyon sok nő állt a sorban, anyukák, barátnők vegyesen (már amit nagyjából el lehet képzelni a korok alapján), gondolom megy karácsonyi ajándéknak a fa alá a barátnak, gyereknek, sógornak (ilyen is lesz, elcsíptem mint megjegyzést a hölgytől).

Gondolkoztam azon, hogy csinálok egy képet a sorról, de végülis lemondtam róla, nehogy valakinek lelőjjem az ünnepi meglepetését, maradjon meg titokban az, hogy anya/apa itt járt. A srácok kicsit fáradtak voltak, nem csoda, sok emberrel kellett beszélni, jópofizni, de azt hiszem ott belül biztos örültek annak, hogy ekkora sor vár rájuk és van (?) igény az ilyen jellegű könyvekre is. Talán még egy dedikálás bele fog férni ünnepek előtt, ha van rá igény Pesten.

Gyors szót váltottunk Ricsivel a Chiefsről, mint aki ma megmutathatja mit tudnak Rivers-ék ellen, és már jöttem is el.

Ha te is akarsz egy könyvet, akkor nincs más dolgod, mint tippelj te is a mai meccsre ( San Diego Chargers- Kansas City Chiefs) a Tippjátékunkban!

Játékleírásért klikk ide

2010. december 7., kedd

Bucs - Hawks

A vasárnapi meccsen elég nagy szórás volt a tippekben, kivéve volt egy teljesen megegyező tipp 2 játékostól, akik az utolsó negyed elején szurkolhattak annak, hogy maradjon a 45 pont és bekövetkezzen a játékban először egy szétlövés.

Azonban jött még egy TD, így a heti nyerőszám, ami az összpontot illeti az 52. Ehhez a legközelebbi tippet Kanti36 adta a maga 57 pontjával, így a héten elég volt egy 5 pontos távolsággal is megtippelni a vasárnap esti mérkőzést ahhoz, hogy valaki megnyerje a könyvet.Ezúton gratulálunk a győztesnek, ha jól tudom újabb könyv megy Fehérvárra, lassan egy rendszeres járatot indíthatunk oda.

Vasárnap újabb forduló, új lehetőségek minden régi és új játékosnak.

Tippjáték leírásért klikk ide2010. december 4., szombat

NFL-Mybet.com Tippliga 6. forduló

Itt a Télapó és a puttonyában benne lesz a héten is egy NFL könyv amelyet a vasárnap esti meccs győztes tippelője tehet megint magáévá.
A játékba még mindig nem késő bekapcsolódni, hiszen minden játékhéten esélyt adhatsz magadnak a nyerésre.
A vasárnap esti mérkőzés: Tampa Bay Bucs - Atlanta Falcons

A játék szabályzatáért klikk ide


2010. december 2., csütörtök

Magyar cheer-ek

A mai nemzetisport.hu-n megint szóba kerültek egy kicsit a hazai állapotok, igaz ezúttal a jányok.

Idézem:

Várnunk kell még – sajnos – a hazai amerikaifutball-mérkőzéseken a cheerleaderek jelenlétére és szemet gyönyörködtető, férfi szíveket megdobogtató táncára, miután a Magyar Amerikaifootball-szövetség megszüntette a sportági bizottság működését. A MAFSZ elnöke, Tóth László csak a szervezettséget és az önös érdekek felszámolását hiányolta tevékenységükből, ezek azonban teljes mértékben meg tudják mérgezni egy kollektíva működését. Ezek nélkül nem lehet eljutni odáig, ameddig az észak-amerikai ligában juthatnak a cheerleader-sportág résztvevői, hiszen az NFL-ben ugyanolyan ismertek, elismertek és megbecsültek a cheer-lányok, mint a csapatok szakmai stábja vagy játékosai.

Hát megint nem sikerült bekerülni valami pozitív üzenettel a mértékadó online tartalmakba.
Mindenesetre az igényesség jele igenis örvendetes a MAFSZ-tól, de ha az üzenetet fordítjuk, akkor az jön le, hogy szervezetlenség volt és khmm Operation Róka ott is.

Valaki tud valami konkrétabbat is? Kíváncsi lennék rá, mi zajlott eme "szakbizottságban" :)

2010. december 1., szerda

AP Top 12 college film

Az Associated Press lehozta a szerintük legjobb 12 college focis filmet.

A részletes cikkért klikk ide

Fordítani nincs sok kedvem hozzá, de gondolom van olyan amit még nem láttatok, így ebben a szutyok időben van mit beszerezni.

1) RUDY

The mostly true story of Notre Dame walk-on Rudy Ruettiger, who earns a spot on the team through sheer determination. If you're a Fighting Irish fan, it's a movie that will bring you to tears. If you hate Notre Dame, it's pure propaganda.

2) HORSE FEATHERS
A Marx Brothers classic. The new president of Huxley College recruits players out of a local bar to help beat rival Darwin. The best part? How about Chico calling out signals such as: "High diddle diddle the cat and the fiddle, this time I think we go through the middle."

3) WE ARE MARSHALL
Based on the true story of how Marshall rebuilt its football program after a plane crash killed almost all the players and coaches. Even with McConaughey in lead role, it's an inspirational tearjerker.

4) THE WATERBOY
Some seriously repressed anger issues turn Adam Sandler's Bobby Boucher from stuttering waterboy into a University of Louisiana linebacker so fierce he'd put Ray Lewis to shame.

5) THE EXPRESS: THE ERNIE DAVIS STORY

Didn't generate much box office buzz, but no college football player was ever more worthy of having a movie done about his life than the 1961 Heisman trophy winner from Syracuse.


6) THE PROGRAM

If the NCAA ever investigated the ESU Timberwolves and coach Sam Winters, played by James Caan, the sanctions would make what USC got look like a slap on the wrist.


7) NECESSARY ROUGHNESS

Before there actually was a Texas State University, the Fightin' Armadillos of the fictional Texas State had a 34-year-old quarterback (Scott Bakula) and a female kicker (Kathy Ireland) after NCAA sanctions gut the program. Lane Kiffin's future?

8) JIM THORPE: ALL AMERICAN
Released in 1951, Burt Lancaster plays the college football and Olympic star Thorpe, whose life after athletics unravels. Sad tale of an American hero who wasn't properly appreciated during his lifetime.

9) THE BLIND SIDE

Based on Michael Lewis' book about former Mississippi tackle Michael Oher, the movie made an Oscar winner out of Sandra Bullock, which is probably more impressive than blocking an SEC defensive end. And who knew Nick Saban could act?


10) THE JUNCTION BOYS
Coach Bear Bryant, played by Tom Berenger, takes his first Texas A&M team to scorching Junction, Texas, for 10 days of training camp and turns his losers into winners. Note to today's football coaches: DO NOT TRY THIS WITH YOUR TEAM.

11) KNUTE ROCKNE: ALL AMERICAN

Pat O'Brien played the legendary coach. Ronald Reagan played George Gipp, the star player cut down in his prime by an illness. The movie that made the phrase "Win one for the Gipper" a permanent part of college football lore.


12) EVERYBODY'S ALL-AMERICAN

When Frank DeFord's novel was turned into movie, the main character, Gavin Grey, played by Dennis Quaid, played for LSU. That mistakenly led to some thinking Grey was based on LSU Heisman Trophy winner Billy Cannon.Hogy mit keres Bobby Boucher a negyedik helyen, azt fel nem foghatom, miközben pl. A Program csak hatodik a listán.

Van amelyikre kíváncsi vagy (és persze nem láttad)?