2010. február 16., kedd

In medias res

Sokáig nem akartam blogolni az amerikai focival kapcsolatban, de csak muszáj lesz.
Nagyon örülök neki, hogy szépen nő a focival foglalkozó oldalak száma, hiába no a Sport TV hatása már nem csak a póker területén érződik, hanem más sportágakban is. Megnőtt az ismertség és mindenki szakértő lett amerikai futballban is idehaza jó szokás szerint ehhez nem kellett több mint átlagban egy fél szezon (?) adott vasárnap esti mérkőzésének megtekintése.

A baj az, hogy ezzel együtt átjöttek azok a nem kívánt elemek is, amely eddig csak az európai (talán inkább balkáni-, ) focit jellemezték: anyázás, valamelyik profi sportoló olyan szintű rühellése, hogy olvasva is adott pistike kommentjét az az érzésem, hogy fizikailag is rosszul van miközben pötyögte a gyalázkodó szavait valamelyik magyar fórumon. Nem vitás vannak ellentétek a csapatok között odaát, de csak mosolyogni tudok, mikor valamelyik budapesti (stb.) panelparaszt úgy anyázza Favre-et vagy Brady-t vagy bárkit, mintha a saját életét tette volna tönkre azzal, hogy azt teszi amihez ért: focizik, mindezt pénzért.
Pedig ez a sport nem erről szól. Elég sok remek színvonalú blog van már most a neten, nem akarok magával a focival foglalkozni (talán még egy igazi technikai elférne pedig), inkább olyan szurkolói kocsma felé hajlok, ahol valószínűleg többet szeretnék foglalkozni a hazai pályával, mint a tengerentúllal: van mit ott is kommentálni. Minden pejoratív értelem nélkül persze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése