2010. február 28., vasárnap

Nyugaton a helyzet....

nem változatlan, hanem a jelek szerint megváltozhat.

Miután a Kaposvár, Szombathely, Zalaegerszeg, Pécs kvartett már a prekvalifikációs adminisztratív selejtezőkön visszalépett/elvérzett (sic!) önként vagy nem saját akaratból, érdekes hír került fel a Predators honlapjára, miszerint újabb nyugati csapatok szálltak ki az idei bajnokságból, név szerint a Demons és a Sharks!

Mivel a két csapat oldalán semmi pro vagy kontra nincs, így csak eljátszani lehet ezzel a gondolattal (nem hinném hogy hír, mivel csak a Zala írta ezt meg eddig):

Ez összesen 6 csapat, maradt a Tata-Veszprém-Fehérvár trió, vagy ha a Gorillákat is nyugatinak tekintjük, akkor 4 csapat a valamikori Pannonia provinciából.

Amennyiben a hír igaz érdekes új értelmet kaphat a Pannon Bowl elnevezés, a keleti+budapesti oldal csapatai meg számolhatják újra mennyi is lesz az annyi a szövetségi bajnokságban, ha így fogynak a csapatok. Hogy a nevezési díjak határideje ki lett tolva március 12.-re az segít abban, hogy még van idő újraszámolni mennyi is az a 50%: persze ehhez az is kell, hogy ne legyen még visszalépő a következő napokban-hetekben.
(Úgy tűnik még mindig olcsóbb megoldás kifizetni valamiféle büntetést a visszalépésért, mintsem adott összegért elindulni valamelyik osztályban. Hiába no, a racionalitásnak azért vannak még jelei a csapatoknál szerencsére.)

Csak rövid szösszenet, de ha a Cápák tényleg kiszálltak, valamint a Farkasok sem tudják venni az APEH-Gate akadályait, akkor a Kovbojok már most bajnokok, hiszen más nem maradt a divizió I.-ben :)

Filmajánló: Halálos tavasz.

Persze ez mind merő spekuláció, van még húsz nap a rajtig, de hogy vége van-e a keringőnek vagy ennek a számháborúnak, arra nem mernék kisebb összeggel sem fogadni.

Te mernél fogadni?

2 megjegyzés:

  1. A Cápák igazából attól tették (főként) függővé az indulásukat, hogy fenntartják-e a Wolves kizárásáról szóló döntést. Miután ez nem maradt fent, valószínű indulnak. Amúgy vicces momentum volt a pénteki közgyűlésen, amikor Gratz Vili gratulált a Kovbojoknak a magyar bajnoki címhez.

    VálaszTörlés
  2. Akkor a Vili humora a régi és más is érezte a helyzet iróniáját.

    VálaszTörlés