2010. szeptember 17., péntek

Fogadjisten és adjonisten

A hétvégén pont kerül az alapszakasz idei történéseinek a végére, valahogy az egész történet (és a hétközi események) egy "remek" összhangzattá képezték a 2010-es elsőosztályú bajnokság rájátszás előtti történetét.

Mondhatnánk azt is hogy amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogadj Isten is.

Nézzük ami biztos:

Szombat

Budapest Wolves - Újpest Bulldogs
A mérkőzés rangjára más nem is figyelmeztet, csak annyi, hogy nézzük meg a két fél honlapját: egy arab/cirill/héber/inka/kínai betű sem árulkodik arról, hogy immáron adott csapat befejezi az idei bajnokság csoportmeccseit. Ennek ellenére a rendezés végre egy többszörös magyar bajnokhoz méltó környezetbe kerül, amely rosszabb nem lehet mint az eddigi építkezős/kutyafuttatós angyalföldi edzőpálya. Nagyon sok mindent nem lehet ehhez a meccshez hozzáfűzni, a futóóra indulása a kérdés egyedül. Sok-nulla a prognosztizált eredmény, ha a hazaiak lesznek annyira "szadisták", akkor veszélybe kerülhet a korábban felállított 100-akárhányas Vipers elleni ligarekord is, amelynek gondolom az exkígyók örülnének, a Bulldogok pedig nem.
Ha valaki szeretne esetleg ilyen rekordbeállításon részt venni, az adja meg az esélyt neki.
Helyszín: Sport Max Centrum
Belépő: ismeretlen


Vasárnap

Veszprém - Eger


Eredetileg szombaton lett volna, de az edző nem ér rá így átkerült vasárnapra. Reméljük nem valami tragédia miatt alakult ki ez a furcsa indok, de végül is maga a meccs sokat nem oszt és szoroz a bajnokságban. A két 2-3 mutatóval álló csapat egyike egálra hozhatja az idei teljesítményt, ennyi tét azért illik hogy legyen egy bajnokin. Talán egy jó ki-ki meccs összejöhet alacsony színvonal mellett. Hogy a lelátón többen lesznek-e, mint a plakáton, az csak a helyszínen derül ki, vagy az is lehet, hogy a készítő már előre ironizált, ami a mérkőzést illeti.
Veszprém, Schönherz Pálya
Belépő: 600 Ft (juszt se tudom elolvasni az első számot)


De igazából csak most jön a hetihetes sava-borsa, mivel zajlik az élet. Alapvetően ami elmondható, hogy ez a hét nem fog bekerülni a Debrecen nagykönyvébe, már ami a dicsőséges napokat illeti. Először ugye a juniorcsapat lépett vissza, majd kellett volna valamit kezdeni a korábban elmaradt Wolves elleni meccsel is. Itt csilloghattak az összeesküvés-elmélet rajongók szemei, hisz az a helyzet, - amelyről egy régi posztban írtam-, miszerint döntő lesz, ki mennyire kap ki a bajnoktól, az utolsó fordulóra lett aktuális. Nyilván egy technikai KO a maga 35-0-jával egy bármikor elfogadható vereség lett volna, azonban csavar a történeten, hogy a VB odabaszott a Gladiatorsnak azzal, hogy -magasugró nyelven- kísérlet sem volt arra, hogy megrendezésre kerüljön a tulajdonképpen púp a hátára mindenkinek összecsapás. Jött egy pár százas ajánlat (mármint mínusz száz) és automatikus visszaminősítés jövőre.

Na most ezzel a Glads épp utolsó, de hogy ott is maradjon, ahhoz az kellene hogy az újpestiek 115 pontnál kisebb zakót kapjanak, amelyre jó esély van. Ha egy átlagos eredmény születik, akkor a Debrecen végez az utolsó helyen, a Bulldogs játszhatna osztályozót, azonban mi történik akkor, ha egy 115+ különbség jön ki? Csak úgy dafke aláz egyet rájátszás előtt a Wolves a hírek alapján kicsit demoralizálódott vendégeken?

Ebben az esetben a csabaiak meccs nélkül jutnak fel valahová (ugye szeptemberben semmit se tudunk 2011-ről: nice job guys!), már ha fel akarnak jutni és ezzel a vegyesfelvágottal nekivágni mondjuk a Wolvesnak vagy Tigersnek.


A másik újdonság az kéremszépen, hogy lesz mérkőzés a harmadik helyért, azaz osztnak bronzérmet. Akik észrevették azt, hogy egy bajnokságban kell harmadik helyen végzett csapatot megjelölni (lásd sporttörvény vagy doppingelőírások ugye, ahol más vonatkozik a dobogósokra), azoknak küldeném a Republik-tól a Jó reggelt kívánok-at.

Hogy erre miért kellett 9 hónapot várni, azt nem tudom, ellenben biztos fasza dolog lesz a házigazdának most úgy 1-2 héttel előtte megrendezni a bronzmeccset, mert a dátum fix: október 9. Helyszíne vagy Nyíregyháza (Tigers) vagy Budapest (Cowboys).
Hogy miért nem lehetett előmeccsként betenni ezt mondjuk a döntőre, szintén egy érdekes felvetés lehet. Talán több ember ment volna ki, már csak azért is, mert az idei döntő sok izgalmat nem fog tartogatni az eddig látottak szerint: így lett volna valami értéknövelő dolog abban a rendezvényben, akár egy igazi focinap is. De hát nem lett.

Hogy ez kinek pattant ki a fejéből, és milyen apropóból, az egy érdekes történet lett volna, legalább mint Arhimédész esete a szappannal: az indoklás viszont határozottan viccesre sikerült, tudtam én hogy van humorérzékük a bizottságoknak.
Egy igazi Csubakka védelem van leírva az indoklásban, ez remélem ismerős mindenkinek a South Parkból. Ugye a lényeg az, hogy az ügyvéd(ek) bármikor bevethetik bármilyen témában, mert semmihez semmi köze. Nos egy ilyen Csubakka-védelem van indoklásként megadva, amely részleteiben leírja a százforintos feldobását a rendező személyét illetően, valamint ki vett részt mint közjegyző, sorsolási keréktekerő, stb, csak épp az nincs benne, hogy miért is kell valakinek megrendezni a harmadik helyért a mérkőzést és miért most szeptember 16.-án jut valakinek ez az eszébe, hogy kitűzzön egy október 9.-ei dátumot ennek.

A megfejtők között egy instant Csubbakka-védelmet sorsolunk ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése