2010. október 7., csütörtök

Minőség vs mennyiség

Örök dilemma, de azért most is előjött a hétvégén milyen fundamentális különbségek rejtőznek a kettő között.
Lement a rájátszás (a döntő szerintem nem az) és láss csodát, 2 olyan meccset sikerült rittyenteni, amelyre érdemes volt kimenni.
Nyilván lehetne ragozni a hozzávalókat sok személyre, azaz mi kell egy (két) izgalmas és közönségvonzó mérkőzéshez (pl. ha nagy technikai különbség van a két csapat közt, akkor a hendikeppes szívben nőjjön fel a feladathoz), de tény az, hogy akinek ez volt az első mérkőzése, jó eséllyel más kontextusban fog a hazai focihoz hozzáállni, mint azok, akiknek az első találkozása valami nagyonsok-nulla eredményt hozott.

Ez az első találkozás -főleg aki a tévés "enefeles" közvetítéseken szocializálódott- mindig meghatározó a jövőt tekintve, nem véletlen, hogy jó pár posztban szóba került az, hogy csak minőséggel lehet közönségvonzó eseménnyé tenni a futballt: ehhez pedig önmagában kevés feltétel az hogy két hasonló szinten lévő csapat masszírozza egymást a gyepen (erre szokták mondani udvarias körökben, hogy jobb híjján a játék küzdelmes/taktikai vonala domborodik ki).

Adott volt 2 jó meccs a hétvégén, én még a Hurrikánokét is ide számítom, mint közönségszórakoztató eseményt, így szerencsések azok, akik most kapcsolódtak be fehérruhás szűzként az élő mérkőzések világába. Várhatóan adódik egy elvárás is a jövőt illetően (egy cégnél pl. ezt raise the bar-nak szokták hívni), amit azonnal hazavághat megint egy átgondolatlan és valami épp uralkodó széljárás szerinti kiírás a jövő évet illetően.

El kell dönteni végre mi a cél. Mi a legfontosabb. Mi az elvárás egy top divíziótól. Amennyiben a minőségi futball -hazai szinten-, akkor nem fog menni az, hogy duzzasszuk megint a létszámot olyan mértékre fel, ahol már az a régi mondás lesz jellemző, hogy aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. (no offense, disznóból lehet vonatkoztatni értelemszerűen)

Megint.

A minta adott, még ha szűk is, de kár lenne parlagon hagyni, élni kellene vele. Főleg így október közepén, mikor már normális helyeken/ligákban van elképzelés a jövő évet illetően, legalább olyan szinten, hogy adott csapat legalább azt meg tudja mondani egy szponzorációs tárgyalás keretében, hogy 2011-ben mennyi hazai/idegenbeli meccset fog játszani és melyik osztályban. Feltéve, hogy nem bővelkedik anyagiakban és van költségvetése, terve, jövőképe és szeretne megoldásokat a működésére.

Mert ezek is a minőség részei.

És milyen jó lenne egy olyan bajnokság (divízió), ahol csak ilyen meccsek vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése