2010. október 11., hétfő

Fals mob

Az esti közvetítés legnagyobb döbbenete számomra az a magyar "izé" volt, amit igazából nem is tudok hová sorolni, mert nagyjából a Muppet Show és Petőfi Sándor jut az eszembe vele kapcsolatban.

Utóbbi a Minek nevezzelek verse miatt.

Szóval elméletben egy flashmob-nak kellett volna megszületnie, helyette lett valami izé, valami megfoghatatlan fogalom, amelyre a régi Gálvölgyi Showban elhangzó fogalom-megfejtés: a rácponty tejföllel ugyanúgy ráillik, mint mondjuk a "mi európaiak kigúnyoljuk az amerikai focit".

Való igaz egy flashmob-hoz kell tömeg is, főleg ha jó idő van, ugye akkor Hofi örök klasszikusa szerint a tömeg kimegy a térre, itt azonban a kamera se tudta elrejteni a nem létező tömeget: nézőt és beavatottat egyaránt.
A miskolciak promófilmje nem tudom melyik dimenzióból került be ebbe a Koltai Gábort megszégyenítő alkotásba, az a pályán állunk és pózolunk gondolom nem ide készült: a szolnokiaknál meg hát, legalább az operatőr beállhatott volna mint tömeg aki le van döbbenve.

A végeredmény egy fals mob, ami legalább annyira rokon egy normális flashmob-bal amennyire a magyar narancs az igazi délvidéki lédús és mézédes vágyálmával, így összességében maradt a vágyálom.

Itt megkockáztatom hogy szerencsésebb lett volna egy inkább nem adjuk le mert annyira tré vagy halasszuk el más időre a dolgot, mikor tudjuk mit akarunk és azt tudjuk hogy valósítsuk meg túllépve az általános iskolai Kossuth Lajos Cserkészcsapatok közötti gyermekvetélkedőn.

Mielőtt valakinek hiányérzete lesz a Muppet Show-val kapcsolatban, ott volt minden rész végén a stáblista, ahol mondták, hogy szakértő az nem volt (a bábukat összerendezgette Andor Péter...). Na itt se volt semmilyen elemben. Mondjuk biztos kiemelt helyet kaphat a jujj.hu-n vagy a gumicsizmán, de gondolom nem az volt a cél :)

Akinek hiányérzete van, azoknak küldöm az alábbi igazi és amerikai focis flashmobot, nem messziről, innen a szomszéd szigetekről:



Még hogy az angoloknak nincs humoruk (csak morbid), nekünk meg van...

2 megjegyzés:

  1. A miskolci dolog nagyon nem ehhez készült. Azt csak elkérték tőlünk, mert semmi használható nyersanyaguk nem volt. De még így is elég halovány lett az eredmény. Kár érte. Szerencse, h késő este ment.

    A történeti hűség kedvéért itt a teljes verziója a filmünknek:

    http://miskolcsteelers.hu/index.php?pg=video&id=15

    VálaszTörlés
  2. Amikor a felvétel készült, senki nem mondta a sporttv-től, hogy mi lesz az anyagból, csak annyit, hogy kell 3 perc anyag. Arról volt szó, hogy kell felvétel a csapatról és a településről.
    egyébként meg örülni kell annak, hogy van lehetősége ennek a sportágnak magyar vonatkozásban is megjelenni országos médiában. a kövezkező jobb lesz.
    üdv: L.

    VálaszTörlés