2010. április 8., csütörtök

Választások több szempontból

Itt van a nyakunkon a hétvége, és a múlt heti előétel után jöhet a főétel: elrajtol a Div I. középház (ha már az alsó meg a felső össze lett vonva). Igazi budapesti hétvége lesz, szombat és vasárnap is egy-egy mérkőzés, csak legyen idő kimenni mindre + ne essen az eső.

Először is korrigálásra került a kiírásban a majdnem klasszikusként idézendő kitétel, miszerint: A bajnokságra nevezett játékosok kötelesek minden bajnoki mérkőzésen azonos mezszámot viselni.
Nem lett túl szerencsés megfogalmazás :) Első blikkre az ember elképzelte, ahogy mindenki mondjuk a 66-os számban rohangál a pályán, vagy ahol erősebb a személyi kultusz, akkor ott az elnök születésnapjának a számával.
Nyilván nem erről van szó, de a jelek szerint vannak értelmezési gondokkal küzdő emberek, így pontosítva lett a dolog: a szokott pénzbüntetés bekerült (erről lesz egy külön poszt), meg a MAD-ban lehet adminisztrálni, ha még valaki nagyon unatkozott volna eddig is.

Az alsó, felső után ki is derülhet ki a király (vagy az ász) rögtön csemege első meccsként: Rebels-Gorillaz.
Sehol nem került szóba, de azért én megemlíteném, hogy ez egy igazi bajnokok csatája lesz: a tavalyi Divizió 3 bajnoka csap össze a Divizió 2 bajnokával: na hol? Igen a Divizió 1-ben.
Ezzel azt hiszem sikerült új rekordot felállítani, ha valaki tud még hasonlót más hazai sportágban, írja már meg :)
Ennek ellenére kemény kis meccs lesz, legalábbis reméljük hogy nem csak a nevében lesz foci a foci. Ha ki tudjuk nyomozni, hol van a pálya (a Tungsram-nál is ott hátul) akkor klassz kis délutánnak nézünk elébe (kár hogy az Újbuda sportklub vagy mi se edzéshelyet se, se pályát nem tud (?) biztosítani a Rebelsnek): alapvetően azt hiszem az fog kiderülni, hogy mekkora szakmai értéke volt a harmadosztálynak, illetve a másodosztálynak.
A hazaiak részéről kiváncsi vagyok, hogy meddig lehet Offense-et igazi edző/koordinátor nélkül vinni (nem hiszem hogy nem szükségmegoldás az hogy az O-t irányító ember játékos is), a vendégek részéről pedig arra, hogy mire képes a Gorillaz egy várhatóan a tavalyi ellenfeleknél erősebb defense ellen + hol fognak játszani győri játékosok.

Megjegyzés: formai, alaki, stb. hibák miatt a kívánt a 19 (!!!) játékos helyett csak 5 Cápa kerülhetett a dunaújvárosi rosterbe.

Vasárnap Jászberény-Debrecen: sokat nem kell utazniuk legalább, remélem a Gladiators képes lesz újraépítenie magát rövid időn belül.

Egy másodosztályú meccs is van vasárnap Budapesten: Wolves 2 - Eagles. A háromszoros bajnok tartalékcsapata az örökéletű Giants játékosokat felvonultató újfiúval mérkőzik, érdekes meccsnek tűnik. Kíváncsi vagyok, mi (és ki) maradt a Wolves-ban (aki nem az egyesbe tartozott), mire képesek és az újonc sasok mit fognak mutatni élesben egy jól sikerült nyíregyházi túra után.

Mentek meccsre? Mennyire?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése