2010. április 28., szerda

Válogatott meccsek

Lassan a nyakunkon az EB, jövőre meg a VB.

Igaz ez idehaza sok hírt nem jelent, révén se válogatott, se igazán működő sportszervezet, de a foci világában mindenképp unikum a dolog. Igen tudom, voltak próbálkozások Kelet-Nyugat jellegű valamiféle All Star Gala létrehozására, de elhalt a történet, valahogy se füle se farka nem volt az egésznek.
Félek attól hogy ha egyszer újra felmerül a válogatottság kérdése, hasonló cipőben fog evezni a szervezése mint annyi minden másnak a foci körül, ami egyenesen fog vezetni ahhoz, hogy kezdeti -amatőr- lelkesedést felváltja majd a letargia, érdektelenség és a leamortizálódás.

Ennek ellenére -mint annyi csapatsportban- a válogatott meccseknek van egy külön hangulata. Az Eurosport 2-n volt látható a napokban egy nagyon jó kis felkészülési meccs, tulajdonképpen a két legerősebb válogatott csapott össze, már ami nem jenki csapatot illeti.
A japánok itt is hozták a formájukat, ez a amerikai sportmánia lassan kijön a fociban is, nagyon kíváncsi leszek, mikor jönnek az első hírek, miszerint valamelyik idősebb NFL sztár fogja magát és nagy pénzért leigazol Japánba levezetni. Már ha lehet levezetni ebben a sportban. Mindenesetre jelenleg a japán csapat az, amelyik a legjobb a világon az USA mögött, igazán élmény volt nézni a játékukat.
Kicsit azt csináltak a németekkel, amit akartak. Igaz nálunk Európában még a németek ülnek a trónon, nemhiába az ötvenéves múlt, lassan de tuti németes alapossággal építhetik fel az idei EB-re a csapatukat. Ez egyelőre eléggé döcögött, van mit csiszolni, de hát mondjuk nem is mostanra kell összeállnia a csúcsformának. Elég nagy favoritok az idei EB-n is, plusz persze a játékosok sincsenek még csúcsformában, mivel a GFL sem startolt el tudtommal, bár csak napok kérdése és talán a legerősebb európai bajnokság újra kezdetét veszi.

Több válogatott meccs kéne. A tévében is. Élőben is. Jó lenne eljutni arra a szintre, ahová a hoki is eljutott, azt hiszem a recept adott, jót másolni meg nem szégyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése