2010. április 16., péntek

Befújták

Mármint a forgószeleket. A szövetségbe. Végre.

Van már vagy egy hónapja, hogy közgyűlési döntéssé fajult egy egyszerű tagfelvételi kérelem (a Hurricanes kapcsán), ahol nem kis indulatok korbácsolódtak.
A közgyűlés döntött és elutasították a felvételét.
Erre egy hónap után mi is történik? Március végén újra benyújtják a kérelmet amelyet az elnökség ezúttal elfogad.

Mi történt? Meg volt a Canossa járás vagy a pápai gyónás az elmúlt hetekben? Vagy már nem sértik azokat az etikai szabályokat, amelyeket nemrég még -állítólag- tapostak?

Önmaga a tény, miszerint tagok lettek, személy szerint örvendetesnek tartom.

Na de hogyan?

Volt egy meghurcolás, egy magyaros "kirakatper", ahol demokráciát játszottunk, miközben kisgyerekeknek nézték a tagságot. A tagság (mint legfőbb döntéshozó szerv!) elutasította az ismertetett indokok miatt, erre most az elnökség maga döntött és figyelmen kívül hagyva egy korábbi döntést, amelyet egy felettük álló grénum hozott meg. (Nem tudom mi lehet az indoka, ami miatt meghozható egy ilyen döntés.)

Akkor minek is van közgyűlés vagy minek is születnek közgyűlési határozatok? Vagy hol is van a következetesség?

Arról nem is beszélve hogy a felvételről született elnökségi döntést (április 12.) hivatott határozatot 10 nappal a döntés előtt meghozták.

Elnézést Pelikán elvtárs ez itt az ítélet, nem a vádbeszéd.

8 megjegyzés:

  1. A helyzet pedig brutálisan egyszerű, ha ismered az előzményeket.

    Na, akkor sorban:

    - 2009.12.09.-én a Szövetség elnöksége elutasítja a Hurricanes tagfelvételét a Wolves panaszbeadványa alapján (…hogy ez pontosan mit is tartalmaz, a jó ég tudja, a Szövetségen és a Wolves elnökségén kívül ezt még soha senki nem látta, láthatta, pedig kértük jó párszor!)

    - 2009.12.21.-én a Hurricanes benyújtja fellebbezését az elutasító határozat ellen

    - 2010. január 1-i hatállyal a Szövetség elnöksége eltörli a korábbi belső tagfelvételi szabályokat, amelyek egyébként ellentmondtak a 2009. november 13.-án hatályba lépő alapszabálynak.

    - 2010. január 26.-án a Hurricanes beadja a megváltozott feltételek szerint az új tagfelvételi kérelmét, a fellebbezésének fenntartása mellett, azzal, hogy azt tartja hatályban, amelyiket előbb bírálja el a Szövetség (Ptk. szabályai szerint erre lehetőség van!)
    Ehhez még annyit, hogy ezzel egyidejüleg a nevezésünket is beadtuk az összes szükséges dokumentációval együtt, hiánytalanul, határidőn belül (!)

    - 2010. február 26. közgyűlés – elutasító határozat születik (még nem kaptuk meg)
    (Ehhez hozzáfűzném, hogy a közgyűlés a saját alapszabályával szembe fordulva, teljesen jogellenesen tagadta meg a tagfelvételünket, és csak idő kérdése lett volna, hogy az ügyészség mikor kötelezi a Szövetséget és annak legfőbb szervét, a közgyűlést ezen jogellenes határozat visszavonására)

    - Közel 7 és fél hónap után végre megkaptuk a felvételi határozatot, a 2010. január 26.-i kérelmünk alapján.

    Remélem sikerült "fényt derítenem" az eseményekre.

    … és a csapat összes tagja nevében köszönjük, hogy a tagfelvételünk számodra az örvendetés tény kategóriába sorolódik.

    VálaszTörlés
  2. ..bocs, annyi kimaradt, hogy 2010. március 29.-én a Szövetség Elnökének kérésere be kellett adnunk, egy úgynevezet megerősítő jognyilatkozatot, hogy fentartjuk a tagfelvételi kérelmünket.
    Beadtuk!

    VálaszTörlés
  3. Szóval akkor a lényeg ha jól értem ez volt ahogy írtad:
    "a közgyűlés a saját alapszabályával szembe fordulva, teljesen jogellenesen tagadta meg a tagfelvételünket".
    Anno ahogy írtam tényleg örülök hogy ott vagytok (ahol kell hogy legyetek), csak nekem nem/sem volt tiszta mitől álltak itt be ilyen 180 fokos változások.

    VálaszTörlés
  4. Azért írtam le, hogy egyértelmű legyen: nincs itt semmiféle összeesküvés elmélet a történetben, csupán a saját szabályai és a vonatkozó jogszabályok szerint járt el végre a Szövetség elnöksége.

    VálaszTörlés
  5. Nem gondoltam én összeesküvés elméletre, de miután eléggé meghurcoltak benneteket fura volt a változás.
    Gondolom a tévedésről (közgyűlési szavazás) ment értesítés a tagságnak, ahogy a személyi változásokról is.

    VálaszTörlés
  6. Én nem tudom ki csinálja ezt a blogot, de fog ez FOCIVAL is foglalkozni vagy csak a körítéssel?

    VálaszTörlés
  7. Kedves Gyula!

    Szerinted az nem a focival való foglalkozás, ha több mint 60 fiatal tehetséges focista sorsáról "beszélünk"?

    Arius:

    Igazándiból nem meghurcoltatásként éltük meg az elmúlt hónapok eseményét, hála jogi segítőinknek (képviselőinknek) pontosan tudtuk, hogy eljön a nap, amikor a szövetség tagjai leszünk. Inkább elszomorító tény volt, hogy ehhez jogi procedúrák sorát kell esetleg igénybe vennünk, és ha ez elhúzódik, akkor nem lévén választásunk, más ország szövetségének tagjaként kell indítani játékosainkat különböző bajnokságokban ott ahol előzetes tárgyalás alapján szívesen látnának minket.
    Na, de ez már a múlt.... :o)

    Ma már csak egy lényeg van, tegyük a dolgunkat és a „vezérmondatunk” alapján készüljünk a jövőbeni mérkőzésekre: „A kis szelekből lesznek a nagy viharok”

    VálaszTörlés
  8. NGY: Amikor van miért focival foglalkozni, főleg ha foglakoztat valami akkor majd foglalkozom vele (lásd meccsek vagy a Meskó Zoli interjú).
    Van elég oldal, blog ami csak azzal foglalkozik, arról nem tehetek, hogy másnak nincs gondolata a hazai focival kapcsolatban vagy nem meri leírni, mert fél attól hogy a szövetség megbünteti: röhejes tény. Tessék olvasni akkor az elnök úr oldalát (sp. med.)

    Ezek a "körítések" pont a fociról szólnak, egy gyökerétől rossz és mentalitásában is csak beteg környezetről szólnak, amely jelenleg a legnagyobb gátjai annak, hogy egy globális minőségi fejlődés történhessen idehaza és ne egy szokásos hazai vízfejű-túladminisztrált gólem nyomja el csírájában azokat a lehetőségeket, amellyel lehetne egyről a kettőre jutni és ne egy helyben topogás legyen valami szép jövő folyamatos ígérgetésével.

    VálaszTörlés