2010. március 27., szombat

3D

Bámulatos hol tart ma a tudomány, így eljutottunk oda, hogy tudunk birkaveséből is földrengést előrejelezni.

A tengerentúlon meg eljutottak oda, hogy elindultak a 3D-s sportközvetítések. Mármint egyelőre gyerekcipőben, de szerdán megtörtént az áttörés, igaz jégkorongban, ahol egy klassz kis NHL meccset lehetett megnézni 3D-ben.

Na nem otthonról, hanem csak a Madison Square Gardenben, és nem is kell nagyon megjegyezni azt, hogy előre elfogyott minden jegy (2400 db).

Igaz a vetítés még kísérleti stádiumban van, de nincs kétségem affelől, hogy óriási siker lesz ami hosszú időre irányt fog szabni a sportközvetítéseknek. Affelől sincs kétségem, hogy az NFL is le fog erre csapni, mert egyrészt hogy néz már ki az, hogy egy konkurens major sport valamiben a fejére nő, másrészt Goddell-nek van egy olyan számmániája, amivel rövid idő alatt ki fogja sakkozni azt, hogy ez a lehetőség milyen extra bevételekkel is kecsegtethet.

Az Avatar óta kicsit amúgy is átértékelődött ez a 3D-s mozizás, de azért eljátszani a gondolattal, miszerint térhatásban lehet meccset nézni olyan egyelőre sci-fi kategória itthon, amely nem tudom meddig fog álom maradni idehaza. HD-s közvetítés se nagyon van (lásd a "sima" vonal vs. HD vonal probléma a Sport TV-n), mire eljutunk normális HD közvetítéshez, remélem már lesz 3D-s TV is.

Vagy ha nem is lesz, de már az NFL is ad 3D-s meccseket és erre lecsapnak valahol Europában is élelmesebb mozik, ahová lehet túrákat szervezni.

Addig meg álmodozhatunk, meg irigykedhetünk a jenkikre: már megint olyan valami van készülőben, amitől mi nagyon messze vagyunk.

Te kiutaznál a haverokkal mondjuk Londonba, hogy egy NFL meccset megnézz 3D-ben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése