2010. március 5., péntek

6 hónapos nemzeti vágta

Végre valahára szárba szökkent - a bánáti búza mellett - az első osztály is. Szép hosszú versenysorozat lesz, 6 hónap, közte egy hónap pihenővel, lehet gatyákat, mezeket felkötni.

Hogy ne legyen semmi se fix, végül is kimaradt a Demons, annak ellenére, hogy a papír kvalifikációt vették: sajnálom őket, ott vannak/voltak az első évtől. Ennek abban van jelentősége, hogy egy csonka-Magyarország (nem az!) bajnokság lesz, Dunántúlról gyakorlatilag 1 csapat (nekem az Újváros nem az a klasszikus nyugati oldal), keletről meg öt.

A hatos szám maradt a fétiskedvelők és számmisztikusok kedvence, itt is marad a hatos alapszakasz meccs, ami tényleg szerencsésebb tekintve ezt a torz földrajzi eloszlást, mint a 2 ötfős csoport (abból a nyugati gondolom a 3 fővárosi plusz a két dunántúli lett volna).

A sorsolást tekintve a jackpotot a Titans vitte el nem kétség, míg a Bulldogs nyerte meg az 1 millió lépés Magyarországon c. utazási sorozat idei főszerepét. Ez bizonyos értelemben bravúr, mert erre a címre évről évre a Tigers a fő aspiráns, tekintve hogy a szabolcsiak kb. annyira vannak az ország egyik sarkában, mint a Demons a másikban. Az nfl.hu-n kiszámolták ki mennyit utazik, a 3X különbség elég kemény történet, egy hevenyészett számítás alapján ez olyan 100-140k (fél nevezési díj) megtakarítás a két csapat között, ez annak a fényében nem gyenge, hogy mindkettő budapesti csapat.

Ahogy olvasom itt volt valami "tudományos" koncentrikus körös számolgatás, ahol a balra levőkhöz mennek, a jobbosok meg hozzá mennek, bevallom nem értem a működését vagy a hasznát ugyanúgy ahogy Szilszakáll se értette a hamari hobbitok észjárását Fangorn erdejében. Amit lehetett látni az a torz regionális eloszlás, ahol a középértéket nem szabadna Budapesthez viszonyítani (ha a balosok a 2 dunántúli + 3 budapesti, és a jobbosok meg az 5 keleti csapat?). Igazából nem is érdekes a dolog, nézve ki mennyit utazik elég nagy (talán túl nagy) szórás alakult ki. Ahogy a kedves szövetségi alkalmazott is írta a fórumon:
ha már a sok matektudor, gazdasági szakember, sértett önérzetű játékos, elnökjelölt, edzőzseni, stb. nem jött rá magától.

No comment... Örülni kellene hogy foglalkoztatja az embereket a téma, van igény az információkra és nem kellene meglepődni azon, ha egy zárt szobában elhúzott függönyökkel történnek dolgok akkor felreppennek gondolatok mindazoktól, akiket érdekel (vagy adja isten érintett) a történet. Lehetett volna ebből is eseményt csinálni, akár egy kétezer forintos webkamerán keresztül online közvetíteni, stb. a lehetőségek tárháza korlátlan.

Ha már a számháborút megnyerték a Titánok, nézzük magát az alsóházat. Április közepéig semmi, majd rögtön egy jó kis meccs Pesten, Rebels-Gorillaz. Nem akarok és nem is tudok esélylatolgatást csinálni, lévén ki tudja ki hagyta abba a focit tavaly vagy ki kit igazolt idén, szvsz arról szólnak a hírek hogy mindkét csapat esélyes a végső győzelemre. A Gorillaznál nekem az az érdekes, hogy a Gráz Vili által szakmailag felügyelt csapat mire lesz képes nélküle, mivel több meccsük lesz olyan hogy ütközik (egy napon van) a Sharks és a Gorillaz meccse: 2 a hatból. Az alsóház utolsó budapesti meccse szeptember 4, ha ezt kiegészítjük a felsőházzal, akkor szeptember 5, mivel a rájátszás októberi történet, itt egy hónap intermezzo jön Budapesten. Elég kiegyenlített mezőnynek tűnik ez, fene tudja ki ér oda arra az egy helyre és nyeri meg azt a fődíjat, hogy a felsőház első helyezettjének az othonába látogathat.

Akik talán esélyesebbek a többieknél, azok az alábbi ellenfelekkel játszanak:
Gorillaz: Rebels, Wolverines, Wildfires, Soldiers, Bulldogs, Titans
Rebels: Gorillaz, Bulldogs, Titans, Wildfires, Gladiators, Soldiers
Tigers: Heroes, Gladiators, Bulldogs, Titans, Soldiers, Wolverines
Titans: Wildfires, Heroes, Rebels, Wolverines, Tigers, Gorillaz

Felsőház.



Sima történet, mindenki mindenkivel, oda-vissza, tétre, helyre befutóra. Mivel a Cápák otthon játsszák a 2 utolsó meccsüket, talán annyi elmondható, hogy minden Győrben fog eldőlni (sorrend).

Rájátszás.
Október, rocktóber, bízzunk Gaál Noémiban, hogy csak rövid kiskosztümös cuccban fogja bejelenteni hogy a szüreti szezon napos és meleg lesz, nem pedig esős és seggbefagyós.



És itt lehetne pontot tenni a történetre, de mégsem lehet :) Ugye itt az EFAF. Ha már kihátrált a hazi szövetség belőle, most mégis úgy látszik csak lesz valami itthon (?) belőle, mindenesetre ami biztosnak tűnik az az, hogy mégis lesznek magyar csapatok benne, ami a korábbi jól ismert menetrendet hozza magával: időpontváltozás.

Ami biztos, hogy márciusban nincs bajnoki mérkőzés. És az is, hogy nincs kiemelt esélyes az alsóházban.

Ki nyeri az alsóházat? És miért?

1 megjegyzés: