2010. március 3., szerda

Hírtelenség

Elsején lezárult az amúgy is meghosszabított átigazolási időszak.
Kíváncsi voltam, hogy volt-e (van-e) valami nagyobb játékoskeringő, tekintve hogy elég nagy a merítési lehetőség idén a nem induló csapatokból, másrészt mindig volt eddig kisebb-nagyobb mozgás néhány meglepetéssel is az elmúlt években: lásd külföldiek érkezése, vagy egy-két meghatározó játékos más csapathoz való átpártolása. Van olyan csapat is, ahol évről-évre szinte rutinná vált más csapatokkal való közös indulás, aka beolvadás, így tekintve a kialakult helyzetre, bőven adhat(ott) indokot arra, hogy a már nevezett csapatok tudjanak erősíteni az idei évet hibernálva töltő csapatok soraiból.

Végignéztem az összes oldalt. Ha sommázni kéne a véleményt, teljes nihil, csend, uborkaszezon. Vannak olyan oldalak, ahol tavaly október óta semmi frissítés nem történt: ez testvérek között is 6 hónap, a fele az évnek, ami bizonyos szempontból azt is jelenti, hogy adott csapat(ok) kidobtak egy év felét az ablakon, ami a kommunikációt, a szurkolókkal való online kapcsolattartást, egyáltalán a saját közösségről, mint életben levő szervezetről való híradást illeti.

Pedig valami mindig van: ezt mindenki tudja. A nagy testvért is figyeli mindenki, akkor is ha nem megy a szezon, mégis van mindig valami apropó, ami miatt híreket vagy eseményeket lehet bemutatni, feltenni az oldalra a csapattal kapcsolatban. A történet kettős, és kiegészíti egymást: a csapatok saját kis színes hírei eseményei kéz a kézben járnak a központilag tudatosan felépített eseménynaptárral egy célt szolgálva: maradjon a figyelem, beszéljenek az emberek a fociról.

Ez itthon kimarad. A legtöbb bejegyzés, amit láttam, az az arénával kapcsolatos kis zönge, beszámoló, esetleg egy kis nyílt edzés (ezt a tryout majmolást nem nagyon szeretem...). Nagyjából ennyi, és ezzel letudva fél év egy csapat életéből. Pedig ez a holtszezon a legjobb alkalom arra, hogy bárki is versenyre kelljen más ismertebb és népszerűbb sportokkal, szerezzen legalább 1 nap hírnevet magának. Alkalom új szurkolók, potenciális támogatók, játékosok akvirálására szinte egy alvó piacon. Abban az időszakban pedig, amikor az NFL miatt még a foteldrukker érdeklődők is látnak/olvasnak a fociról pedig végképp egy olyan lehetőség, amit kár parlagon heverni.

p.s.: Talán ami megmaradt, az az hogy a Rebels "áköltözött" Zuglóba, ami az edéseket illeti. Sajnálom, hogy mint dedikáltan "újbudai" csapat, nem tudtak a saját kerületükben edzéslehetőséget kapni: úgy látszik ez a régióhoz kötődés (lásd anno North Pest V., ami a nevében volt az csak) továbbra is kísérti őket az útjukon.

Szerinted is kidobott lehetőség a téli "alvás" ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése