2010. március 4., csütörtök

Kettesek

Azt kell mondjam, szerintem ideális lett a Div2 menetrend, semmi sallang, semmi szittya motívumos bowl valami hülye névvel, egyszerűen maradt az ami a lényeg: a játék és a tapasztalatszerzés. Főleg az utóbbi.

Hogy a 7 törpéből/kicsiből (elnézést ha sért valakit, nem szándékos) kiből lesz óriás, vagy kit csókol a végére homlokon Hófehérke azt nem lehet tudni, mert pont a korábbi csoportbeosztásos eleve elrendeltetést sikerült kiküszöbölni azzal, hogy mindenki kap egy esélyt minden ellenfél ellen. Korábban is voltak favoritok, akik a kiscsoportos beosztások alapján borítékolhatóan masírozhattak a döntőig, itt viszont annyiban szerencsésebb a dolog, hogy jó esetben csak nyár közepén derül ki, hogy ki a kisbajnok idehaza. A 7 csapatból nem is lehetett volna megint épkézláb csoportokat kihozni, végre győzött az, amit Marcus Aurelius is mondogatott magában: egyszerűség.

A 3 hónap erre ideális lesz, azt hiszem az eddig leginkább hiányolt meccsdömping is segíthet abban, hogy megerősödjenek a csapatok, vagy a ketteskék (Farkasok, Kovbojok) kineveljék azokat az új alapembereket, akik a jövőt alkothatják a csapatokban. 6 tétmérkőzés 3 hónap alatt remek alkalom a fejlődésre.

3 fővárosi csapat, 4 vidéki, ahogy nézem most a legnagyobb táv is a Tata-Békéscsaba út. Hogy ki az underdog, fene tudja, talán az Eagles, ahogy nézem a régi Giants adja a "szakmai" hátteret kiegészülve pár ex-Titan-os játékossal, ezúttal is új néven, új formációban, mint ahogy az Illés is rendszerint összeáll egy-egy koncert erejéig. Megverték a Tigerst a napokban, bár fene tudja hogy a nyírségieknél ez olyan gyengélkedő forma-e, mint ami a honlapjukat jellemzi mostanság. Mindenesetre ha most végre összekapják magukat és végre egyszer lesz türelmük végigvinni a történteket, lehet belőle valami.

Említettem a Bowl-t, nekem nem hiányzik. Nem tudom mennyire váltotta be anno a reményeket, mikor levitték a Balaton partra (és itt nem a buli feelingre gondolok), de azt hiszem, egyelőre Magyarországon jó ha egy Bowl-t ismernek meg és ismernek el szélesebb közegek, tudják azt helyre tenni, ha pedig nagyon fog kelleni, jöhet másik. Megértem, hogy vannak akik játszani akartak ilyenen, de egyelőre szerintem a nagytesót kell építeni, fényesíteni, hogy ne stagnáljon már az a nézőszám ott évről évre.

Szerinted volt rangja az eddigi másodosztályó Bowl-oknak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése