2010. március 26., péntek

Kampánycsend

Vagy nem tudom mi van. Elég keményen -mondhatnám töményen- van uborkaszünet szinte mindenhol, jó esetben van egy-két hír valami scrimmage-ekről.
Sehol semmi felvezetés, esélylatolgatás, legalább egy szaros átigazolási infó, ha már szerencsétlen igazolóbiztos feladta a dolgot a harmadik hosszabbításra, akkor nézzük a dolog jobbik oldalát, volt mozgás -ha volt.
Persze kérdés hogy ki hová mozgott, -ha mozgott-, meg hogy ki nyerte meg ezt a feladatot, ha az aktuális felelős bedobta a törölközőt (nem csoda).

A Győr ügyében is kampánycsend vagy hírzárlat van :) Gondolom az egész történet stornó, azaz ahogy mondani szokták félreértés vagy kommunikációs hiba történt. Ám legyen, spongyát rá. Azonban érdekes lehet ez az átigazolásokkal kapcsolatban, hiszen a sokadjára meghosszabbított lehetőségnek köszönhetően -ha igaz a khmm kommunikációs hiba- egy adag Sharks játékos átkerült a Gorillazba. Ha tényleg az volt a terv, hogy öreg cápák EFAF, újak meg MAFSZ (de más csapat neve alatt, mert nem lesz hivatalos indulás), akkor ez egy érdekes helyzet, mert gondolom március 15.-re le lett adva az átigazolt lista.

Ezt is vissza lehet szívni? Furcsa lenne :) Bár az a biztos hogy nomen est omen biztos nincs, így -ahogy megszokhattuk- bármi megtörténhet, igen lassan tényleg elsülhet a kapanyél is ebben a szervezésben.

De ha már nagy csend, akkor szurkoljunk együtt a sikerért. Amire gondolok, az az, hogy a magyar amerikai futball szövetség hivatalos (?) alelnöke által gründolt domain-ek üzemeljenek, vagy legalább hagyják üzemelni őket. Igen, az Árpa féle megmaradt DNS nyomokra gondolok, aminek a lenyomata még ott van a Farkasokon is meg a szövetségen is. Szerencsére már kikopott az a bulvárfordulat, miszerint van Á.A. és a farkasai, előtérbe jöhetett a sport és maradhatnak a farkasok csak only pure format. Ha egy hiú ember még manapság is képes arra hivatkozni hogy ő focista és a gagyi főzőműsorokba még mindig felvillantani a mezét, akkor elég visszás történet ha bármilyen formájú ellenszolgáltatásra is igényt tart a domain-ekkel kapcsolatban (ami túlmutat mondjuk az ingyenjegyek kategórián). Nem vitás hogy elévülhetetlen érdemei vannak, de nem hiszem hogy egy egyszerű domain-átirányítás (vagymi) hónapokat venne igénybe, ha volna akarat.
Ugyanez magasabb szinten. A hivatalos infó szerint még alelnök. Mégse üzemel a szövetségi honlap, aminek meg lenne a maga szerepe. Van erről hypertitkos határozat is, nyilván ez nem került fel a publikált határozatok közé, pedig nem tudok olyan jogszabályt, amely szerint bármilyen-, adott társadalmi szervezet által meghozott határozat között különbséget lehet tenni valami faktor alapján, amiből egyeseket lehet publikálni, másokat nem kell. Valószínűsítsük azt hogy ez is egy kommunikációs hiba vagy félreértés :)
Reméljük, ennek a történetnek lassan tényleg vége, nem hiszem hogy méltó semelyik félnek, az meg pláne nem, ha itt kompenzációs megegyezés születne a történtekről (Farkasok esetében ez olyan lenne, mintha a szülő a gyerek felnőtté válása után havi apanázsra kötelezni a csemetéjét), erősen etikai kérdés, ami valljuk be hogy a Hurrikán-ügy óta mondjuk hogy kiemelt figyelemmel van kísérve. Szövetségi oldalról meg csak üdvözlendő hogy van olyan külsős független oldal, igen az elnök úr saját cége által üzemeltetett site, ami addig is ellátja ezt a funkciót. Ennek csak örülni lehet, főleg hogy ingyen teszi, azt hiszem ez tényleg a legtöbb ami tehető ilyen esetben.
(Hogy miért megy ingyen? Mert azt hiszem másképp nem mehet. A közhasznúsági feltételek egyike hogy adott szervezetben lévő tisztségviselő nem kapcsolódhat vissza üzleti érdekből, (így nem is juthat bevételhez) bármilyen külsős cég által. Tömören ha neked tisztséged van, akkor nem lehet olyan céggel szerződni, aki valami szolgáltatást végez nektek, amelyben érdekeltséged van. Ingyen teheti, másképp nem.
De gondolom vannak itt is megoldások, bár hiszek abban hogy itt nincsenek, csak tényleg a feltétel nélküli segíteni akarás.
Talán ez vezet ahhoz is, hogy végre ez a domain-ügy is européer módon oldódjon meg, lógjon ennyire a kezünk a bilibe.

A Ti csapatotok milyen felvezetést tervez a meccsek előtt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése