2010. március 20., szombat

Vizesfiúk

Érdekes dolog ez a támogatás, szponzorkodás. Eddig sok szó nem esett arról, hogy ki mennyivel támogatja (mint szponzor) a hazai focit, csak remélni tudom, hogy nem csak barter létezik a megállapodásokban, igaz ha valamit büszkén lehetne előadni az az, hogy XY cég ennyi és ennyi Ft-tal támogatja a hazai futballt a következő X évben.

Erről annyi hír volt eddig amennyi NFL játékos érkezett hazánkba valamelyik csapatot erősíteni, pedig elnézve a támogatók listáját egy-két profil esetén kizártnak tekinthető a barter (nem hiszem hogy egy építéssel foglalkozó cég mondjuk kábelekkel vagy betoncsővel, esetleg kölcsönadott markológépekkel támogatja a csapatokat). Na mindegy marad a nemzetbiztonsági titkosítás a következő 50 évre, bár ezzel együtt ment a trezorba az is hogy tulajdonképpen meddig is futnak ezek a "támogatások". Pár kvázi-szponzor oldalát megnézve van hír erről, igaz mind 2006-os, azaz ha realtime lenne a hírek, akkora pókháló lógna az eseményről, mint a Róma alatti katakombarendszerben.

Viszont víz van, mint kiderült, sőt "okosba" pénzt is lehet csinálni belőle. Ez okosba csinálás egy érdekes műfaj idehaza, olyan össznépi sporttá vált a rendszerváltás óta a KGST piacokon szocializálódott embereknek maradt valami folytonos emléke arra, hogy hogyan kell ügyeskedni vagy pénzt csinálni. Erről valahogy nekem két dolog jutott az eszembe.

1. Üvegtigris



Van abban egy fószer ugye, a Róka. Na ő az az ipse, aki kereskedik mindennel, a fejnélküli plüssmalactól a talált vasdarabig. Végül is mindenből lehet pénzt csinálni valóban, de nekem ezekről a beérkezett X raklap ásványvizekről Róka jut az eszembe aki megjelenne Lali büféjénél hogy elhelyezze az árut addig amíg nem lesz belőle biznisz. (hogy hány bubis a történet az most irreleváns) Szóval lehet pénzt csinálni, mert van áru, ha 3 meccset toltál otthon, akkor 3 raklap ásványvíz, keress rá vevőt és van bevétel. Ehhez azonban kellene minimum egy Róka szintű emberke csapatonként meg olyan hely is aki hajlandó érte fizetni, bár ha volt rá tuti módszer (el lett mondva) akkor van recept is.

2. MLM

Az MLM-et mindenki ismeri vagy hallott róla, lásd Amway és hasonló konstrukciók. A részletek nélkül is elég annyi, hogy egy adott összegű belépti díj fejében jogot szerzel arra hogy vásárolhatsz olyan árukat amelyeket árréssel továbbpasszolsz. Egy kicsit ez az egész történet nekem erre hajaz: van egy éves tagsági díj (plusz nevezés), amelyért cserébe kapsz támogatást (jelen esetben pár raklap vizet), amelyet ha talpraesett vagy, akkor pénzre válthatsz és kihozhatod nullásra (plusszosra?) az évet. A piramis tetején mindegy a történet ugye, a fix megvan, igaz itt nincs szponzori vonal vagy felsőbb szintű jutalékok, ellenben az értékesítési szinten nincs új a nap alatt. Hiába van kész eladási technika (mert van állítólag) ha nincs rá kereslet vagy nincs rá olyan közvetítői közeg, aki képes ezzel a módszerrel továbbpasszolni a dolgot. Másik oldalról itt a logisztika sem annyi hogy bebaszok a polcra 20 db fogkrémet és alkalom adtán eladom, mert egy raklapnyi víz azért nem egy centrumos szatyornyi méret. Az a kb. 10% sikeresség reális is ami a kettő a tizenhétből van, úgy tűnik nomen est omen sok vizet nem zavart a csapatoknál ez megoldás. Hogy ez eredményes vonal-e a jövőt tekintve, nem tudom: a kedvezményezettek eldöntik.

Igaz a vatera-n még nincs fenn licitre eddig semennyi raklap ásványvíz (akár opciós kötésben 3 raklap június végére), de ki tudja mit hoz a jövő.

Akiknek meg sikerült pénzt csinálni belőle, azoknak gratula, ha volna Róka díj (Golden Fox hehehe) megérdemelnék egy MLM feliratú vándorkupát e témában.

Blogajánlat:
Szlengblog.hu - Okosság
A beszélő által kedvezően megítélt, de összetettsége, újszerűsége vagy éppen törvénytelensége miatt szokatlan (néha gyanakvással kezelt) tárgy, cselekvés vagy fogalom.
(Jellemzően üzleti trükkök, fogások és azokon keresztül szerzett haszon.)

A cigóárpinál is megy az okosság. A tüzépen, ahol dolgozik, olcsóér megkapod a legfaszább Lafarge tűzállót. Gondolom, nem kell kisakkozni, vajon kitől jöhet a muníció.


Ti mit csináltatok a raklap vizekkel?

2 megjegyzés:

  1. Mit.....amit mondtak. Minden jegyvásárló kapott 1-2-őt a jegye mellé, a többi ment a csapatnak, meg az ellenfélnek....Úristen....elk..tuk vazze...pénz kellett volna csinálni belőle.....sorry....:-(((((

    VálaszTörlés
  2. Az az igazság, h a repiben kapott víz mennyiségét le kell szarni. Inkább arra lennék kíváncsi, h a szövetség mennyit kapott a vizek mellé kp-ban, vagy utalva, és hogy utóbbi összeget miért nem érezhettük sehol sem a MAFSZ díjak csökkentése formájában?

    VálaszTörlés